Nets overrompelen Heat in derde kwart en winnen

BannerPlayoffs
Na de 0-4 series sweep tegen de Brooklyn Nets in het reguliere seizoen hadden de Heat-fans gehoopt op het omgekeerde in de play-offs. Bij een stand van 2-0 mocht de verdedigend kampioen afgelopen nacht aantreden in het Barclays Center in Brooklyn – en dat liep niet goed af. Een sterk derde en vierde kwart was Miami te machtig, waardoor de spanning in de serie terug is met de 104-90 overwinning van de Nets.

Zoals ook in de vorige twee ontmoetingen ging het in de eerste helft compleet gelijk op, maar ook voor de derde keer gingen de Nets de rust in met een kleine voorsprong. Zoals gewoonlijk werd het eerste kwart weer verzorgd door LeBron James, die maar liefst zestien punten maakt (zes uit zeven schotpogingen). Bij de Nets zijn het bankspeler Andray Blatche (twaalf punten) en de vier uit vijf driepunters die voor de 30-29 kwartstand zorgen, in het voordeel van Miami. Onder andere deze buzzer beater van Shaun Livingston.

In het tweede kwart is scoren moeilijker voor beide teams. LeBron scoort in zeven minuten speeltijd slechts twee schamele puntjes en Miami scoort zelfs geen driepunter. Bij de Nets gaat het niet veel beter, maar het scoort wel drie puntjes meer, waardoor de ruststand 51-49 in het voordeel van de thuisploeg is. Na rust komen de Nets los en wordt het voor James en co nog beroerder. Slechts veertien puntjes: zes van LeBron en acht van Wade, terwijl de rest niet tot scoren komt. Bij de Nets vliegen er wederom vier driepunters binnen, waarvan drie van Mirza Teletovic.

In het vierde kwart loopt de voorsprong bij een bepaald punt zelfs op tot twintig punten en is het verzet gebroken. De Nets kogelen er weer een serie driepunters in, waardoor ze op een clubrecord van vijftien drietjes eindigen. Het wordt zelfs nog even grimmig als Alan Anderson en Ray Allen met elkaar op de vuist willen en beiden een technische fout krijgen. Anderson reageert door vlak erna een driepunter recht in het gezicht van Allen te raken. Het levert de Nets een 104-90 overwinning op en de kans om maandagnacht de stand in eigen huis op 2-2 te brengen. De broodnodige zege van afgelopen nacht komt de spanning zeker ten goede.