Sacramento Kings vragen hulp fans bij draft

Door

New York Knicks v Sacramento Kings

De Sacramento Kings haalden alweer niet de NBA play-offs. Het team sloot het seizoen af met het op zes na slechtste record: 28-54. Met de potentiële zevende pick in de NBA Draft (misschien hoger indien de NBA Lottery de Kings goedgezind is) kunnen de Kings een nieuw talent aantrekken. Om de best mogelijke speler in huis te halen, roept de club de hulp in van zijn fans: crowdsourcing dus.

“Het zal ons zeker niet alle antwoorden geven maar het zal ons zeker doen nadenken over de juiste vragen die we ons moeten stellen”, aldus GM Pete D’Alessandro. Hij lanceerde een website waarop de fans van de Kings hun visie kunnen geven over de vijf beste spelers per positie en dat staven met hun diepgaande analyses. “We maken nog steeds gebruik van traditionele methodes, scouting en onze eigen analyses. We zoeken echter naar alle creatieve zaken om het juiste antwoord te vinden”, stelt D’Alessandro.

Draft 3.0

Fans die te hulp schieten moeten niet meteen hopen op een job, zoals Roland Beech van 82games.com in 2009 wel kreeg bij de Dallas Mavericks. De Kings beloven echter dat twee fans kans maken om tijdens de draft op 26 juni in de draft room van de club aanwezig te zijn. Nieuwe eigenaar Vivek Ranadive drukt zo meteen zijn stempel op de werking van de Kings.

“Dit is de Draft 3.0”, zegt D’Alessandro. “Ik weet niet hoe dit gaat verlopen maar het is de eerste stap in de richting naar waar we willen toegaan als club. Het is ook een manier om iets terug te geven aan de fans. Als ik dit tien jaar geleden op internet zou lezen, zou ik meteen aan de slag gegaan zijn. Ik weet bovendien dat er veel mensen bezig zijn met de NBA die niet in de NBA actief zijn. Er zijn veel mensen met ontzettend veel kennis.”

De Kings hadden de voorbije jaren wisselend succes tijdens de draft. DeMarcus Cousins (2010) en Isaiah Thomas (2011) zijn ondertussen sterkhouders van het team, Ben McLemore (2013) had geen geweldig eerste seizoen. Jimmer Fredette (2011) speelt ondertussen in Chicago, Tyreke Evans (2009) werd van de hand gedaan naar New Orleans en Thomas Robinson (2012) zit in Portland.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen