NBA Recap (4): D12 leidt Magic langs Wizards

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 4.

Washington Wizards at Orlando Magic 85-103

Klein duimpje tegen de reus. De Magic namen tegen de Wizards vroeg in de wedstrijd een 9-0 voorsprong en keken sindsdien niet meer achterom. Dwight Howard was de grote man met 28 punten en 20 rebounds. Ryan Anderson speelde opnieuw een aardige wedstrijd met 23 punten en 15 rebounds. De Magic (5-2) zijn nog altijd ongeslagen in de eigen Amway Center. Nick Young scoorde 17 punten voor de Wizards.

Philadelphia 76ers at New Orleans Hornets 101-93

Eric Gordon keerde terug in de basis voor de New Orleans Hornets, scoorde 22 punten in de 101-93 nederlaag tegen de Philadelphia 76ers. De Hornets gingen het vierde kwart in met een voorsprong, maar hadden geen antwoord op de comeback (34-20) van de Sixers. Jrue Holiday noteerde 23 punten, Evan Turner scoorde 21 punten vanaf de bank. Totaal zes spelers in de dubbele cijfers.

Klik hier voor de samenvatting van de Sixers tegen de Hornets.

Memphis Grizzlies at Minnesota Timberwolves 90-86

De Memphis Grizzlies vangen voorlopig het gemis van hun big man Zach Randolph (8 weken aan de kant) goed op. Rudy Gay scoorde 19 punten en O.J. Mayo 11 van zijn 14 punten in het vierde kwart voor de Grizzlies in de 90-86 overwinning op de Minnesota Timberwolves. Kevin Love was goed voor 24 punten en 17 rebounds voor de T-Wolves (2-4), Ricky Rubio had 12 punten en 10 assists.

Phoenix Suns at Dallas Mavericks 89-98

De Dallas Mavericks beginnen stapje voor stapje weer op de ploeg te lijken die afgelopen seizoen de titel veroverden. Dirk Nowitzki scoorde 20 punten in zijn duizendste wedstrijd in de NBA. Jason Terry volgde met 18 punten in de 98-89 overwinning op de Phoenix Suns. De Mavs waren vooral blij met het optreden van Lamar Odom (15 punten) die nog veel beter kan volgens coach Rick Carlisle.

Klik hier voor de samenvatting van de Suns tegen de Mavs.

Golden State Warriors at San Antonio Spurs 95-101

Manu Ginobili zat langs de kant, in burgerkledij, en komt voorlopig niet in actie voor de San Antonio Spurs vanwege een breuk in zijn linkerhand. Role players T.J. Ford en Danny Green namen het stokje over in het vierde kwart, de Spurs knokten zich naar een 101-95 overwinning op de Golden State Warriors, ondanks 38 punten van Monta Ellis. De Spurs zijn thuis altijd nog ongeslagen.

Klik hier voor de samenvatting van de Warriors tegen de Spurs.

Sacramento Kings at Denver Nuggets 83-110

Geen Nené. Geen probleem voor de Denver Nuggets. Al Harrington scoorde 15 punten en Rudy Fernandez had 12 punten en 8 assists in de 110-83 overwinning op de Sacramento Kings. Alle spelers aan de kant van Denver scoorden zes punten of meer, hebben een 4-0 record in eigen huis en spelen als een team. DaMarcus Cousins maakte 29 punten voor de Kings die totaal slechts 12 assits hadden.

Klik hier voor de samenvatting van de Kings tegen de Nuggets.

Houston Rockets at Los Angeles Clippers 89-117

De Los Angeles Clippers zijn meer dan alleen Lob City, bleek tegen de Houston Rockets. Blake Griffin noteerde 22 punten en 10 rebounds, maar hoefde het vierde kwart niet eens in actie te komen, zo groot was de voorsprong. Chris Paul 20 punten en 10 assists en Randy Foye kende een uitstekende wedstrijd vanaf de bank met 16 punten. De Clippers schoten 57 procent van het veld.

Klik hier voor de samenvatting van de Rockets en de Clippers.