Heat drukken Cavaliers dieper in de zorgen

Vorig seizoen hielp Lebron James de Cleveland Cavaliers als eerste team naar 40 overwinningen. Maandagavond droeg LBJ bij om de Cavaliers het eerste team met 40 verloren wedstrijden te maken. Voor de derde keer op rij waren de Miami Heat te sterk voor de Cavaliers. Deze keer was het Dwyane Wade die te veel bleek voor de verdediging van de Cavaliers welke met 117-90 onderuit gingen en daarmee hun 21ste wedstrijd op rij verloren.

James had zag geen noodzaak om zijn oude team na te trappen: ,,Ik heb niks slechts te zeggen over de spelers die nog in dat team spelen. Ik wens de organisatie en de fans het allerbeste, want we hebben een hoop mooie seizoenen samen gehad.”

De fans uit Cleveland hebben de laatste tijd nog weinig hoop. In deze wedstrijd was er nog een klein sprankje van. Na in de eerste helft al met 19 punten achter te hebben gestaan lieten de Cavs goed basketball zien waardoor ze in het derde kwart de Heat nog tot 3 punten naderden met 70-67.

Aan het einde van dit derde kwart scoorde James echter 9 van zijn 24 punten om de stand naar 89-72 te tillen en vervolgens niet meer om te kijken. Wade eindigde met 34 punten en meerdere fantastische acties waarmee hij de fans en supersterren op de tribunes uit hun zitjes kreeg.

Na de circus-achtige taferelen in de eerste twee ontmoetingen tussen de teams leek het deze avond eindelijk op een gewone wedstrijd. Byron Scott, coach van de Cavs, denkt dat dit vanaf nu normaal zal zijn: ,,De eerste twee waren een beetje gek, maar nu zijn beide teams hun eigen weg gegaan. Ik denk dat het nu gewoon weer een wedstrijd is en dat beide teams er zo naar kijken. De hype rondom het vertrek van LeBron is nu eindelijk over.”

De Cleveland Cavaliers komen met dit verlies op een 8-40 record en zijn verreweg het slechtste team in de gehele NBA. Dinsdagavond hopen ze meer kans op een overwinning te hebben als zij de Indiana Pacers ontvangen.

De Miami Heat pakten hun derde opeenvolgende overwinning en blijven tweede in het oosten. De Heat reizen af naar Orlando om het op donderdag op te nemen tegen de Orlando Magic. Dit zal ongetwijfeld een mooie wedstrijd worden waarin beide teams wat willen bewijzen.

Zie hier de samenvatting van de wedstrijd tussen de Cavaliers en de Heat.