NBA Recap: Bucks maken einde aan zegereeks Warriors

CurryMCW

De overwinningsreeks van de Golden State Warriors is over. De Milwaukee Bucks waren vannacht met 108-95 te sterk. Greg Monroe was met 28 punten de grote uitblinker aan de kant van de Bucks.

De Warriors begonnen geweldig aan het nieuwe NBA-seizoen. De regerend kampioen won 24 wedstrijden op rij. Het betekende de beste seizoensstart in de geschiedenis van de NBA. In totaal wonnen de Warriors 28 keer op rij. De langste reeks ooit blijft daardoor staan. In het seizoen 1971-1972 wonnen de Los Angeles Lakers namelijk 33 opeenvolgende wedstrijden. Saillant detail: ook toen maakten de Bucks er een einde aan.

Milwaukee speelde een erg sterke wedstrijd. De ploeg van coach Jason Kidd stond bij rust al met elf punten voor. In het derde kwart deden de Warriors nog iets terug (29-21), maar het was niet genoeg. Ook in het vierde kwart speelden de Bucks beter en uiteindelijk stond er na 48 minuten een eindstand van 108-95 op het scorebord.

Een belangrijke reden voor het verlies was het feit dat de driepunters totaal niet liepen bij de Warriors. De ploeg van onder andere regerend MVP Stephen Curry raakte maar zes van de 26 pogingen (!).

De grote uitblinkers aan de kant van de Bucks waren Giannis Antetokounmpo en Greg Monroe. Monroe werd met 28 punten de topscorer aan de kant van de thuisploeg. Daarnaast noteerde hij elf rebounds en vijf assists. De Greek Freak had met elf punten, twaalf rebounds en tien assists een triple-double.

Bij de Warriors was het zoals gebruikelijk Stephen Curry die de meeste punten noteerde. De point guard scoorde 28 punten. Ook pakte hij zeven rebounds en gaf hij vijf assists. Naast Curry speelde ook Draymond Green een sterke wedstrijd. De forward had 24 punten, elf rebounds en vijf assists. De andere Splash Brother, Klay Thompson, had twaalf punten. De shooting guard raakte vier van zijn veertien schoten.

Los Angeles Clippers @ Brooklyn Nets: 105-100
Boston Celtics @ Charlotte Hornets: 98-93
Indiana Pacers @ Detroit Pistons: 96-118
San Antonio Spurs @ Atlanta Hawks: 103-78
New Orleans Pelicans @ Chicago Bulls: 94-98
Los Angeles Lakers @ Houston Rockets: 97-126
Washington Wizards @ Dallas Mavericks: 114-111
Golden State Warriors @ Milwaukee Bucks: 95-108 (Warriors nu 24-1)