Waanzinnige West leidt Pacers naar East Finals

BannerPlayoffs

Het mag dan met horten en stoten zijn gegaan, de Indiana Pacers staan net als vorig jaar gewoon weer in de Eastern Conference Finals. Onder leiding van David West, die een game high 29 punten noteerde, werd in Game 6 afgerekend met de Washington Wizards, 93-80. Up next: een rematch met tweevoudig regerend kampioen Miami Heat.

De Pacers begonnen sterk aan de wedstrijd, benutten 59 procent van hun schoten in de eerste helft en leidden bij rust met 52-40. De voorsprong was zelfs even zestien punten in het derde kwart, maar de Wizards vochten zich aan de hand van Marcin Gortat (negentien punten) en John Wall (twaalf punten, negen assists) knap terug en namen met nog achtenhalve minuut te gaan zelfs de leiding met een driepunter van Bradley Beal (zestien punten).

Beal

De jonge guard van Washington kreeg iedereen in het Verizon Center op de banken, een beslissende zevende wedstrijd leek aanstaande. Maar West en co. hadden meteen een antwoord. West maakte twee jumpers op een rij, Lance Stephenson (zeventien punten, acht assists) voegde daar een lay-up aan toe en Indiana nam het heft opnieuw in handen om het niet meer los te laten.

Foto’s: Getty Images