Haywood laat zich niet ontmoedigen door heupblessure

Door

Een dikke 24 uur voor game 3 werd hem de vraag voorgelegd of hij in actie kon komen. Het antwoord: ‘vandaag zou ik niet kunnen spelen’, was veelzeggend. Eigenlijk kan alleen een klein wonder ervoor zorgen dat Brendan Haywood nog speeltijd krijgt in het vervolg van de NBA Finals.

De vervanger van center Tyson Chandler kampt met een heupblessure, die hij vorige week tijdens de voorbereiding op het tweede duel in Miami opliep. Tijdens die memorabele wedstrijd stond hij 8.11minuten op de vloer, waarin hij 2 punten maakte.

Maar van de historische comeback kreeg Haywood weinig mee. Iets na het begin van het legendarische vierde kwart in South Beach vertrok hij naar de kleedkamer. Zijn kwetsuur was verergerd en verzorging was nodig.

Voor de 31-jarige speler van Dallas was dat het begin van het einde. Zijn coach Rick Carlisle twijfelde daarna al aan de inzet in het verloop van de finals van de back up center.

In het eerste thuisduel zat Haywood ook niet bij de Mavs-selectie, maar in game 4 deed hij toch weer mee. In de 3.05 minuten ondervond de 2.13 meter lange man dat mee spelen eigenlijk een slecht idee was.

Het ging gewoon niet. Chris Bosh vloog hem aan alle kanten voorbij en toen hij met zijn tegenstander in aanraking kwam, was het echt einde oefening. ,,Ik kon me niet meer bewegen”, verklaarde hij.

Fysiek is de schade groot. Haywood geeft aan dat hij eigenlijk vier tot vijf weken nodig heeft om te herstellen. Zoveel tijd is er niet. Zich bij de situatie neerleggen blijkt lastig. Zelf zegt de center dat hij voor vannacht een twijfelgeval is. ,,Ik probeer binnen vier of vijf dagen weer op de vloer te staan. Zo is hoe het er nu voorstaat. Het is een beetje ontmoedigend, maar het is nou eenmaal zo.”

Foto: nbastars.tc

Ook leuk om te lezen