NBA Off-season Preview: Portland Trail Blazers

Door

Portland Trail Blazers v Houston Rockets - Game Two

Nadat de Warriors de Cavaliers in the Finals versloegen, is het seizoen 2014/2015 definitief beëindigd. In plaats van rustig achterover leunen, zijn de verschillende General Managers achter de schermen al druk bezig met de invulling van hun teams voor volgend jaar. In deze rubriek nemen we dagelijks een franchise onder de loep, en kijken we hoe de personeelsbezetting er momenteel uitziet, en wat er te verwachten valt tijdens de aankomende off-season. Vandaag: de Portland Trail Blazers.

Terugblik 2014/2015
Eigenlijk liep het seizoen van Portland op rolletjes, tot begin maart, toen Wesley Matthews geblesseerd raakte voor de restant van het seizoen, waarna de ene na de andere rotatiespeler (onder meer LaMarcus Aldridge, Arron Afflalo en Nicolas Batum) last kreeg van kleine pijntjes. Het resulteerde in een vrije val en een bijna logische uitschakeling in de eerste ronde van de play-offs tegen Memphis (1-4).

Roster 2015/2016
Onder contract:
Nicolas Batum
Damian Lillard
Meyers Leonard
C.J. McCollum
Chris Kaman (deels gegarandeerd)
Tim Frazier (volledig ongegarandeerd)

Free Agents:
LaMarcus Aldridge (unrestricted)
Arron Afflalo (player option)
Wesley Matthews (unrestricted)
Robin Lopez (unrestricted)
Dorell Wright (unrestricted)
Joel Freeland (restricted)
Steve Blake (player option)
Alonzo Gee (unresricted)
Allen Crabbe (team option)

Draftkeuzes
# 23

Zomerse Focus
1) Hercontracteren LaMarcus Aldridge
2) Hercontracteren Wesley Matthews
3) Versterken met starting center via free agency

Met welke verwachtingen de Trail Blazers aan de start staan van het nieuwe seizoen, wordt deze zomer grotendeels bepaald door sterspeler Aldridge. Indien hij te verleiden is voor een langer verblijf, kan Portland verder bouwen aan het mooie fundament, waarvan ook Matthews een belangrijk onderdeel uitmaakt. Lopez behoort hier niet toe, en dient vervangen te worden voor een beter defensief ingestelde center, zoals Ömer Aşık, Tyson Chandler of Kosta Koufos. Besluit Aldridge echter te gaan, dan kan je er op rekenen dat vrijwel het gehele team (op Lillard, McCollum en Leonard na) in de uitverkoop gaat, om te gaan bouwen een nieuw team, zonder hoge korte termijn verwachtingen.

Potentiële Rotatie 2015/2016
Trail Blazers

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen