Team USA wint, maar verliest Blake Griffin

Het was even wennen voor Kevin Durant. De superster van de Oklahoma City Thunder moest genoegen nemen met een reserverol. Coach Mike Krzyzewski gaf in de oefenwedstrijd tegen de Dominicaanse Republiek de voorkeur aan Carmelo Anthony naast Lebron James. Durant paste zich snel aan, scoorde 24 punten en pakte 10 rebounds in 22 minuten en Team USA liep uit naar een eenvoudige 113-59 overwinning.

Coach K probeerde verschillende lineups uit om het gebrek aan lengte in het team op te vangen. Zo kwam Durant in het veld voor startende center Tyson Chandler. Andre Iguodala scoorde 18 punten, Anthony was goed voor 13 punten en Lebron James en Kobe Bryant noteerden noteerden samen 11 punten in geringe speeltijd. De overwinning werd overigens overschaduwd door het verlies van big man Blake Griffin.

Griffin mist Olympische Spelen

De power forward van de Los Angeles Clippers raakte tijdens de laatste training geblesseerd aan zijn linker knie en vloog direct terug naar LA voor een onderzoek. De testen waren negatief. Griffin moet een operatie ondergaan en mist zo de Olympische Spelen. In zijn plaats werd rookie Anthony Davis opgeroepen. De eerste keus in de NBA Draft scoorde 9 punten in 10 minuten speeltijd in het vierde kwart.

Team USA speelt aankomende maandag een oefenwedstrijd tegen Brazilië en vertrekt daarna richting Europa voor wedstrijden tegen Groot-Brittanië, Argentinië en Spanje.