Harvey en Marté hebben droomdebuut bij Mets en Bucs

Door

Matt Harvey
In een seizoen waarin Mike Trout en Bryce Harper nieuwe standaarden zetten voor rookies zijn er meer die in korte tijd hoge ogen gooien. Werper Matt Harvey maakte gisteren zijn debuut voor de New York Mets en had maar liefst elf strikeouts in 5.1 innings voor de win. Linksvelder Starlin Marté sloeg de eerste bal die hij in zijn Major League carrière zag (en de eerste bal van de avond) over de hekken voor een solo-homerun (video hieronder).

Mede dankzij Marté’s homerun wonnen de Pirates van de Houston Astros. De Mets wonnen ook, van de Arizona Diamonbacks.

Harvey
De lange rechtshander Harvey had weinig tijd nodig om te laten zien wat hij is: een strikeout machine. De Dbacks wisten niets klaar te spelen tegen de 23-jarige debutant. Harvey liet de geplaagde slagorde in Phoenix alle hoeken van de slagplaat zien en gaf slechts drie honkslagen op en drie vrije lopen.

Marte
De beste prospect in de Pirates’ farm system mocht het gisteren op het hoogste niveau proberen. Hij liet meteen zien dat hij er klaar voor was met zijn solohomerun waarmee hij de wedstrijd opende. Hij ging uiteindelijk twee voor vier en werd gesnapt toen hij het thuishonk wilde stelen.

Desondanks staat hij niet echt bekend als homerun-hitter. Vorig jaar sloeg de 23-jarige Marté twaalf homeruns in AA, dit jaar sloeg hij hetzelfde aantal homeruns in minder at bats. Het is te hopen voor de Bucs dat zijn power nog steeds groeit.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen