MLB Trade Deadline: Zack Greinke verhuist naar LA Angels

Door

Starting pitcher Zack Greinke verruilt de Milwauke Brewers voor de Los Angeles Angels. Daarmee manifesteert de club uit Anaheim zich nog eens extra als een voorname kandidaat om een gooi te doen naar de World Series. Greinke voegt zich in Los Angeles in de rotatie bij onder meer Jered Weaver, Dan Haren en C.J. Wilson.

De Milwauke Brewers ontvangen voor Greinke drie spelers, te weten shortstop Jean Segura en Double-A pitchers John Hellweg en Ariel Pena. Daarmee lijkt Milwaukee het maximale uit het resterende contract van Greinke te hebben gehaald; de werper kan na dit seizoen free agent worden. De kans dat de Brewers hem hadden kunnen behouden lijkt klein.

Cy Young
Greinke maakte in 2009 indruk met een ijzersterk seizoen voor de Kansas City Royals dat hem de American League Cy Young award opleverde. Na seizoen 2010 werd de werper door Royals naar de Brewers getrade. Ondanks een goed seizoen 2011 kwam Greinke daar niet meer in de buurt van zijn dominante 2009-vorm.

Bij de Los Angeles Angels zal de ex-Brewer niet per definitie de ace zijn. Greinke voegt zich bij Jered Weaver, C.J. Wilson en Dan Haren. Met de trade bevestigen de Angels een voorname kandidaat te zijn om in oktober de World Series te bereiken. Greinke is immers niet de eerste grote speler die dit jaar naar Anaheim trekt; afgelopen winter wist de ploeg immers al Wilson en Albert Pujols aan zich te binden.

Free agent
Milwaukee lijkt om begrijpelijke redenen eieren voor zijn geld te hebben gekozen. De club onderhandelde in de lente wel met Greinke over een verlenging van zijn dit jaar aflopende contract, maar die gesprekken leverden niets op. De kans dat de Greinke na komende winter nog steeds voor Milwaukee zou spelen lijkt dan ook zeer klein. Met een deal voor de twee Double-A pitchers en Angels’ grootste talent, korte stop Jean Segura, lijken de Brewers dan ook uitstekende zaken te doen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen