Clippers gestopt door Thunder, Heat winnen van Bucks

Door

1recap19 DAntoni debuteert bij Lakers met zege op Nets

Los Angeles Clippers @ Oklahoma City Thunder 111 – 117 OT

Er was veel voor nodig, maar het is de Thunder gelukt om de winstreak van de Clippers te beperken tot zes. De twee topteams stonden gisterenavond tegenover elkaar en maakten er een echte wedstrijd van. Uiteindelijk lukte het OKC om in overtime de wedstrijd naar zich toe te trekken. Daar was wel een totale teamprestatie voor nodig, maar dat gebeurde dan ook. Durant met 35 punten, 6 rebounds en 5 assists, Westbrook met 23 punten en 9 assists, Kevin Martin scoorde 20 punten en Serge Ibaka droeg zijn steentje bij door 15 punten de maken en 12 rebounds te pakken.

Aan de andere kant konden de Clippers dus lang bij blijven, maar net niet lang genoeg. En hoewel ook bij de Clippers vijf spelers in de dubbele cijfers scoorden, was het uitgerekend Chris Paul die daar met negen punten niet bij zat. Hij had met twee rake baskets uit 14 pogingen duidelijk een off-night qua schieten. Wel kwam hij nog tot 9 assists. Griffin noteerde 23 punten en supersub Crawford 20.

Chicago Bulls @ Houston Rockets 89 – 93

Na drie verloren wedstrijden wisten de Houston Rockets er weer eens eentje te winnen. En wel van de Chicago Bulls dit keer. Het team van James Harden kon de wedstrijd uiteindelijk redelijk makkelijk naar zich toe trekken. Harden zelf was topscorer met 28 punten en blijft het goed doen bij zijn nieuwe werkgever Houston. Bij de Bulls maakte Nate Robinson de meeste punten, namelijk 21.

Brooklyn Nets @ Golden State Warriors, 93-102

Drie spelers van de Golden State Warriors scoorden 20 punten of hoger. David Lee maakte er 20 en pakte ook nog eens 13 rebounds. Klay Thompson scoorde 23 punten en Stephen Curry zelfs 25. Het bleek genoeg voor de overwinning op de Brooklyn Nets. Bij de Nets werd Brook Lopez topscorer met 22 punten. Deron Williams kwam ‘slechts’ tot negen punten en acht assists.

Milwaukee Bucks @ Miami Heat, 106-113 OT

De grote drie van Miami wisten de Milwaukee Bucks uiteindelijk vrij eenvoudig aan de kant te zetten, hoewel ze daar wel een overtime voor nodig hadden. Zowel James als Wade scoorde 28 punten en Chris Bosh deed daar nog eens 24 punten en 18 rebounds bij. James noteerde ook nog eens 10 rebounds en 8 assists. De 19 punten van Brandon Jennings konden mede daardoor geen potten breken voor Milwaukee.

Portland Trail Blazers @ Phoenix Suns, 87-114

Zes spelers van de Suns wisten in de dubbele cijfers te scoren en zodoende de wedstrijd te winnen voor Phoenix. Center Marcin Gortat deed dat het beste met 22 punten, maar ook Markieff Morris speelde sterk met 19 punten en 7 rebounds. Bij Portland blijft rookie Damian Lillard het goed doen. Hij scoorde de meeste punten van iedereen: 24.

Philadelphia 76ers @ Cleveland Cavaliers, 83-92

Zonder sterspeler Kyrie Irving wisten de Cavaliers alsnog te winnen van de Sixers. Dat kwam voornamelijk door het sterke optreden van de vervanger van Irving, Jeremy Pargo. De back-up pointguard schoot 11 op 19 en eindigde met 28 punten. Bij Philadelphia kwamen Jason Richardson en Jrue Holiday tot 16 punten.

New Orleans Hornets @ Indiana Pacers, 107-115 OT

Wederom een wedstrijd die extra tijd nodig had om een winnaar aan te wijzen. De Pacers trokken in eigen huis aan het langste eind. Bijzonder in de overwinning is de triple-double van Roy Hibbert. Een triple-double met punten, rebounds en assists is al knap, maar Hibbert deed het met punten, rebounds en (11) geblokte schoten. Paul George voegde daar met een clubrecord van negen driepunters 37 punten aan toe. Bij de Hornets speelde Robin Lopez een aardige wedstrijd met 21 punten en 13 rebounds, maar het mocht niet baten.

Ook leuk om te lezen