MLS: Kampioen Galaxy wint eerste duel zonder Beckham

Los Angeles Galaxy is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. De regerend kampioen zag deze winter sterspeler David Beckham naar Paris Saint-Germain vertrekken, maar was desondanks veel te sterk voor Chicago Fire. In het eigen Home Depot Center werden de bezoekers uit de Windy City met 4-0 naar huis gestuurd. De Nederlander Sherjill MacDonald viel 23 minuten voor tijd in, maar speelde een onopvallend duel.

De Galaxy, die ook nog steeds zonder de van een aantal sabbatsmaanden genietende aanvoerder Landon Donovan speelde, had de zege vooral te danken aan aanvaller Mike Magee. De 28-jarige Amerikaan nam drie van de vier treffers voor zijn rekening. De eerste maakte hij vlak voor rust. Daarna trof hij doel in 68e en 74e minuut en gooide daarmee de wedstrijd in het slot. Collega-aanvaller Robbie Keane zette tien minuten voor tijd de eindstand op het scorebord.

Portland Timbers – New York Red Bulls, 3-3

In een gek duel stapte de thuisploeg uiteindelijk als morele winnaar van het veld. De New York Red Bulls heersten in de eerste helft en ging met een 3-1 voorsprong de rust in. Na de pauze was het een ander duel en na tien minuten maakte Darlington Nagbe de aansluitingstreffer. Schlemiel van de avond werd Red Bull-verdediger Jamison Olave die zeven minuten voor tijd de bal achter zijn eigen doelman werkte en de Timbers aan een gelijkspel hielp.

San Jose Earthquakes – Real Salt Lake, 0-2