Rangers-werper Perez breekt arm

Door

Martin PerezDe Texas Rangers zullen het twee maanden zonder startend werper Martin Perez moeten stellen. De werper werd tijdens een Spring Training-wedstrijd tegen de Seattle Mariners getroffen door een een line drive op zijn linker onderarm. De verwachting is dat Perez ongeveer twee maanden uitgeschakeld zal zijn. Daardoor mist de werper zeker de eerste maand van het reguliere seizoen.

Martin Perez was in Texas de belangrijkste kandidaat voor de rol van vijfde starter. De Rangers moeten nu op zoek naar een vervanger voor Perez. De spoeling wordt dunner, want ook starter Colby Lewis zal pas een maand na de start van het seizoen gereed zijn om wedstrijden te spelen; Lewis raakte tijdens het 2012-seizoen geblesseerd en is nog steeds niet hersteld. Ook Kyle McClellan is geblesseerd.

Kyle Lohse

Hoewel de Rangers nog wel Robbie Ross, Randy Wells en eventueel reliever Alexi Ogando achter de hand hebben als starters, heeft blessure van Perez gezorgd voor speculatie dat de Rangers alsnog Kyle Lohse zullen proberen in te lijven. De werper, die vorig jaar 16-3 ging met een 2.86 ERA, is nog steeds free agent. Een nadelige bijkomstigheid van het aantrekken van Lohse, nog los van zijn ongetwijfeld dure contract, is dat de Rangers dan een hun first round draft pick aan de St. Louis Cardinals moeten geven, en daar heeft Texas weinig trek in.

Kyle Lohse is veruit de beste starter die nog beschikbaar is als free agent. Behalve de Texas Rangers lijken ook de Milwaukee Brewers en de New York Yankees nog interesse te hebben in de diensten van de werper. Ook de Boston Red Sox worden nog steeds genoemd als mogelijke nieuwe werkgever van Lohse.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen