Hall of Fame dichtbij voor Bert Blijleven

Door

Woensdagavond maakt de MLB bekend wie er dit jaar toetreden tot de beroemde Hall of Fame. Nederlander Bert Blijleven is volgens kenners dé favoriet om toe te mogen treden.

Als pitcher was Blijleven 22 jaar actief in de MLB en speelde in die tijd voor vijf verschillende teams, namelijk de Minnesota Twins, California Angels, Texas Rangers, Pittsburgh Pirates en Cleveland Indians. Blijleven wist twee keer de World Series te winnen in zijn carrière.

Het wordt dit jaar de veertiende keer dat hij wordt voorgedragen tot de Hall of Fame. In 1998 werd Blijleven voor het eerst kandidaat gesteld. Hij kreeg destijds slechts 17,5 procent van de stemmen. Sindsdien is dat aantal vrijwel alleen maar toegenomen

Afgelopen jaar was hij er akelig dichtbij, maar kwam uiteindelijk slechts vijf stemmen, het laagste aantal ooit in een HoF-verkiezing, te kort om toe te mogen treden. Spelers hebben 75 procent nodig en de Nederlander kwam tot 74,2 procent.

De mannen van de keuzecommissie hebben inmiddels hun stem uitgebracht. Woensdag wordt de uitslag bekend gemaakt. ,,Vorig jaar was ik al blij dat ik van 60 procent naar 74,2 procent was gesprongen,” gaf de 59-jarige Blijleven onlangs toe. ,,Nu is het hopen dat ik nog een aantal stemmen erbij krijg. Mocht dat lukken, dan is de toetreding voor mij echt als slagroom op de taart.”

Foto:blogs.mycentraljersey.com

1 Reactie
  1. hudson John 11 jaar ago

    FANTASTIC GREAT dit bericht namens namens Hudson John Nederlandse honkballegende 70 lentes oud speler o.a. sparta storks kinheim van harte gefeliciteerd!!! uiteindelijk toch de waardering gekomen voor een lange honkballoopbaan(22 Jaar) als PITCHER in de USA MAJOR LEAGUE gespeeldWinnaar van 2 x de WORLD SERIES!!!. dus op naar juli 2011 voor de offficieele huldiging. mvg Boksfotograaf Dirk P. Broer (Neptunus) Rotterdam aan de MAAS Holland Europe

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen