Angels’ pitcher Weaver aan de kant met gebroken elleboog

Door

Los Angeles Angels of Anaheim v Texas Rangers

Jered Weaver is er vier tot zes weken uit vanwege een breuk in zijn linkerelleboog. De 30-jarige werper van de Los Angeles Angels liep afgelopen zondag in het duel tegen de Texas Rangers de blessure aan zijn ‘non-throwing arm’ op toen hij op een vreemde manier op zijn arm landde. “Het voelde alsof ik mijn duim gekneusd had”, zei hij na afloop.

20-game winner in 2012

De scans na de wedstrijd tegen de Rangers waren negatief een ook Weaver zelf voelde niets knappen in zijn elleboog. Nader onderzoek liet een breuk zien in de linkerelleboog waardoor de Angels genoodzaakt waren om hun ace op de DL te plaatsen.

Weaver had het ook voor zijn blessure zwaar op de heuvel. De rechtshandige werper moest in vijf innings zeven honkslagen en vijf runs incasseren. In zijn Opening Day start tegen de Cincinnati Reds gooide Weaver zes sterke innings waarin hij slechts één run opgaf.

Ondanks het goede begin werden er al vraagtekens gezet bij de snelheid van zijn fastball. In 2012, toen hij een 20-5 record noteerde met een 2.81 ERA, gooide hij zijn fastball met een gemiddelde van 88 mph. In 2013 was dat tot dusver slechts 85.4 mph.

naamloos

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen