Wakefield wil nog één jaar pitchen voor de Red Sox

Door

De Dominicaanse Republiek stond de afgelopen dagen even in het teken van de Boston Red Sox. David Ortiz hield op zijn geboorte-eiland zijn jaarlijkse Celebrity Golf Tournament. Bobby Valentine, de nieuwe manager van de Red Sox, bracht ook een bezoekje aan het eiland, en niet vanwege het prachtige klimaat.

Valentine had wel betere dingen te doen; zoals Big Papi ervan te overtuigen om ook komend seizoen het tenue van de Red Sox te dragen en een gesprek aan te knopen met de 45-jarige pitcher Tim Wakefield. De knuckleballer is op dit moment een free agent, maar is strijdvaardig. “I have a strong desire to pitch one more year for the Red Sox”, aldus Wakefield die inmiddels twee gesprekken heeft gevoerd met Valentine.

Wakefield oogde fit op de Drivin Range van de Golf Club, begon al met conditie trainingen na het einde van het afgelopen seizoen en heeft zelfs al wat gewicht verloren. Hij hoopt in Boston terug te keren voor seizoen nummer achttien. Wakefield begon het seizoen 2011 als reliever, maar pakte al vrij vroeg een plek in de starting rotation na blessures van John Lackey, Dice-K en Clay Bucholz.

Dat pakte goed uit in het begin van het jaar. Wakefield had toen een 6-3 record, maar kon dat niet een heel seizoen vasthouden. Hij had maar liefst acht starts nodig om die ene belangrijke overwinning te pakken, nummer 200 uit zijn loopbaan. Dat lukte op 19 september, dankzij een 18-8 zege op de Toronto Blue Jays. Wakefield is nog zes zeges verwijderd om op gelijke hoogte te komen met Cy Young en Roger Clemens.

De toekomst is nog onzeker voor Wakefield. “Ik moet alle opties nog afwegen”, gaf hij toe. Er is een mogelijkheid dat de free agent het komende seizoen in de National League is te bewonderen, volgens kenners een vriendelijkere omgeving voor knuckleballers dan de power hitters in de American League.

Foto: Commons Wikipedia

Ook leuk om te lezen