Winst en record voor Memphis Grizzlies

1recap1

San Antonio Spurs – Memphis Grizzlies, 90-92

Een duel in de bovenste regionen van de Western Conference, de nummer één tegen de nummer vier. Nummer vier Memphis had tot de wedstrijden tegen de Spurs elf thuiswedstrijden op rij gewonnen en kon tegen San Antonio een nieuw record zetten. Toen de spelers richting de kleedkamer vetrokken voor de rust was de achterstand van de Grizz zeven punten. De reeks leek tot een einde te komen.

Maar in de tweede helft kwam Memphis helemaal terug. Met nog tien seconden te spelen schiet Tony Parker, maar hij mist. Zo blijft de stand 90-90. Memphis, in de persoon van Mike Conley, krijgt de bal en hij krijgt de bal door de basket met nog minder dan een seconde te spelen. In die seconde krijgt Tony Parker nog een kans om te scoren, en dus de wedstrijd in overtime te gooien, maar hij mist wederom.

Ondanks de missers op het eind was het toch Parker die de meeste punten voor San Antonio had. Hij kwam tot 25. Tiago Splitter had een double-double: dertien punten, elf rebounds. Bij Memphis had Zach Randolph met elf punten en tien rebounds ook een double-double. Mike Conley was niet alleen de grote man wanneer het telde, maar had ook daarnaast met zijn 23 punten een groot aandeel in de twaalfde thuisoverwinning op rij voor Memphis, een nieuw record.

Indiana Pacers – Los Angeles Clippers, 109-106

De Indiana Pacers hebben hun roadtrip in het westen goed afgesloten in Los Angeles. Zij begonnen de wedstrijd met een 10-0 run. Vervolgens werd de voorsprong alleen maar groter, tot meer dan twintig. Aan het eind kwam Los Angeles heel snel terug en kregen ze aan het eind in de persoon van Odom zelf nog de kans om de wedstrijd te verlengen, maar zijn schot belandde op de ring. Bij de Clippers was Jamal Crawford vanaf de bank met een ruim verschil de topscorer. Hij had 25 punten. Roy Hibbert had een punt meer, en had daarmee het meest van de wedstrijd. Daarnaast had hij ook nog tien rebounds. Ook Paul George had een double-double: 23 punten, tien assists.

Detroit Pistons – Toronto Raptors, 108-98

Jose Calderon kreeg bij zijn terugkomst in Canada een staande ovatie. Vervolgens leidde hij de Pistons naar de zege, en zorgde er zo voor dat de Raptors voor de vierde thuiswedstrijd op rij geen winst boekte. Negentien punten en negen assists had Calderon. Greg Monroe had de meeste punten bij het winnende team, hij had er 24. Rudy Gay had met zijn 34 punten het meest van alle spelers in deze wedstrijd.

Cleveland Cavaliers – Atlanta Hawks, 94-102

Cleveland is bezig aan de slechtste reeks van het seizoen. Tegen Atlanta werd zonder Kyrie Irving voor de negende keer op rij verloren. De Hawks staan door deze overwinning nog maar één wedstijd achter Brooklyn en de vierde plek in de Eastern Conference. Bij de Cavs had Speights vanaf de bank toch nog 23 punten en acht rebounds. Bij Atlanta had Devin Harris 25 punten en zeven assists. Josh Smith had met achttien punten, veertien rebounds en acht assists bijna een triple-double.

Charlotte Bobcats – Milwaukee Bucks, 102-131

Tot aan de rust was het nog een spannende wedstrijd. Daarna was de wedstrijd helemaal gespeeld en liep het verschil op tot bijna dertig punten. Maarliefst zes spelers hadden minimaal vijftien punten aan de kant van het thuisteam. Larry Sanders had er 24 en daarnaast nog dertien rebounds. Met negentien punten en veertien assists had Monta Ellis ook een bovengemiddelde wedstrijd. De Bobcats’ Kemba Walker deed met 27 punten een goede poging om zijn team in de wedstrijd te houden, maar tevergeefs.

Orlando Magic – Houston Rockets, 103-111

Ook zonder de afwezige James Harden had Houston geen problemen met de Orlando Magic. Met de rust was de voorsprong al 22 punten in het voordeel van de thuisploeg. In de tweede helft kwam de Magic nog tot een aardige run, en bracht daarmee de spanning terug, maar uiteindelijk waren het toch de Rockets die aan het langste eind trokken. Met 22 punten en achttien assists was Omer Asik de grote man bij Houston. Jeremy Lin had met negentien punten en elf assists ook een double-double. Maurice Harkless had het meeste punten voor Orlando, hij had er 28.

Portland Trail Blazers – Utah Jazz, 102-112

Tot aan deze wedstrijd had Portland vier wedstrijden achtereen verloren, Utah had er vier achtereen gewonnen. Het duel in Utah breidde beide reeksen uit naar vijf. Met de winst tegen de Trail Blazers hebben de Jazz nu een wedstrijd voorsprong op nummer negen in het westen: de Los Angeles Lakers. Met 24 punten en tien rebounds droeg Al Jefferson zijn steentje meer dan bij. Ook Williams had met twintig punten en negen assists een goede wedstrijd. Wesley Matthews had bij Portland 23 punten, het meest van zijn teamgenoten.

Boston Celtics – Minnesota Timberwolves, 100-110

Tot aan gisteravond hadden de Celtics elf keer op rij gewonnen van de T-Wolves. Maar zonder Paul Pierce en Kevin Garnett, naast de al langer geblesseerde spelers, lukte het niet die winstreak naar twaalf te verlengen. Ook Jeff Green haalde het eind van de wedstrijd niet, en zo blijven de spelers van Boston maar blessure naar blessure krijgen. Bij Minnesota, waar bijna iedereen fit was, was Pekovic met 29 punten topscorer. Bij Boston was dat Bradley met negentien.