NFL Update: QB Carrousel draait door & Heyward-Bey naar Indy

Door

Arizona Cardinals v Seattle Seahawks

Een nieuw seizoen, en weer een nieuwe quarterback voor de Oakland Raiders. Matt Flynn, die vorig jaar nog een driejarig contract tekende in Seattle, is de nieuwste quarterback die de franchise uit het slop moet trekken. Flynn leek vorig jaar de nieuwe starter te worden in Seattle maar de doorbraak van Russell Wilson betekende dat hij wederom een back-up rol vervulde. Een rol die hij eerder ook vervulde in Green Bay achter Aaron Rodgers en bij LSU achter niemand minder dan ex-Oakland bust JaMarcus Russell.

Flynn heeft in zijn hele carrière maar twee hele wedstrijden gespeeld (Bij de Green Bay Packers), maar vooral de prestatie in 2011 tegen Detroit (480 yards en zes touchdowns) opende bij veel mensen de ogen en plotseling zagen velen een potentiële starter in Flynn. Nu zal hij in Oakland de strijd aan moeten gaan met Terrelle Pryor en eventueel Geno Smith, mochten de Raiders besluiten hem te draften met hun 4e draftkeuze.

Oakland had vorig jaar een teleurstellend seizoen en hiermee lijkt men definitief afscheid te nemen van de vorige quarterback: Carson Palmer. Naar verluidt zou hij op weg zijn naar Arizona dat momenteel enkel Drew Stanton en Brian Hoyer als quarterbacks onder contract heeft. John Skelton, die vorig jaar nog voor geruime tijd de starter was komt niet meer terug: zijn contract werd gisteren ontbonden wat de geruchten voor de komst van Palmer alleen maar versterken.

McCoy naar San Francisco

Een tijd terug nam San Francisco afscheid van back-up quarterback Alex Smith die naar Kansas City vertrok, een vervanger was dus nodig en die lijken ze te hebben gevonden in Colt McCoy. De Cleveland Browns drafte McCoy in de derde ronde van de NFL Draft in 2010 maar ook hij kon de problemen in Cleveland niet oplossen. Vorig jaar werd hij definitief vervangen door Brandon Weeden en met de toevoeging van de veteraan Jason Campbell was McCoy overbodig geworden.

In San Francisco zal hij de strijd voor de back-up rol aan moeten gaan met Scott Tolzien. Verder sturen de Browns in deze trade naast Colt McCoy ook een draftkeuze uit de 6e ronde naar San Francisco terwijl er draftkeuzes uit de 7e en 5e ronde richting Cleveland gaan.

Heyward-Bey naar Indy

De Indianapolis Colts hebben hun derde receiver gevonden in de persoon van Darius Heyward-Bey. De geruchten gingen al langer maar gisteren tekende de jonge receiver dan toch een éénjarig contract in Indianapolis.

Heyward-Bey was in 2009 nog de 7e keuze in de NFL Draft maar kon bij de Oakland Raiders nooit de verwachtingen waarmaken. Vorig jaar had de 26-jarige receiver 41 receptions met vijf touchdowns.

PFT heeft twijfels over Geno Smith

De gerenommeerde site ProFootballTalk heeft een hard scouting rapport geplaatst over Geno Smith, journalist Nolan Nawrocki schreef het volgende over de de jonge quarterback die door velen wordt gezien als de meest getalenteerde quarterback van deze draft class: “Smith neemt niet veel op en is nonchalant op het veld. Krijgt weinig respect van teamgenoten en faalt om te inspireren. Lijkt niet gefocust en de wil om beter te worden tijdens trainingen lijkt te ontbreken. Zijn interviews tijdens de NFL Combine waren slecht en tijdens de workouts lijkt hij te denken alsof hij er al is.”

Nawrocki sluit tot slot af met de volgende conclusie: “Smith is een kruising tussen Akili Smith en Aaron Brooks, overhyped door het systeem waarin hij heeft gespeeld maar heeft niet de wil en de leergierigheid om te overleven als startende quarterback in de NFL.”

Of scouts van NFL teams er zo ook over denken is natuurlijk maar de vraag, maar het roept wel weer de vraag op of Geno Smith inderdaad wel een hoge draftkeuze hoort te zijn. De toekomst zal uitwijzen in hoeverre meneer Nawrocki gelijkt heeft.

Ook leuk om te lezen