NFL Mock Draft 2.0 – part 3

Door

We zijn wel ongeveer door de eerste echte golf van NFL free agency heen en minder dan een maand verwijderd van de NFL Draft. Tijd dus voor een Mock Draft 2.0. Eind februari las je in ons magazine al de Mock Draft 1.0. In deze derde editie de nummers zeventien t/m 24.

Missouri v Tennessee

17. Pittsburgh Steelers: Cordarrelle Patterson, Wide Receiver, Tennessee

Hij was een JuCo star op Hutchinson Community College in Kansas en had een baanbrekend jaar voor de Vols in 2012 nadat No. 1 wideout Da’Rick Rogers vorige zomer weggestuurd werd bij het team (drugs). Je staat wellicht niet direct te springen van 46 catches en vijf touchdowns, maar wel van zijn atletische vermogen. Hij brak in 2012 verscheidene SEC return yard records. Mike Wallace is naar Miami en Ben Roethlisberger heeft nieuwe diepe dreiging nodig. Eerlijk gezegd kunnen de Steelers vele kanten op, ook qua defense, maar ik denk dat Patterson kun keuze zal zijn als hij nog beschikbaar is.

18. Dallas Cowboys: Jonathan Cooper, Offensive Guard, North Carolina

Tony Romo had statistisch gezien een prima jaar, ondanks dat hij het moest doen vanachter een slechte offensive line. Doug Free was nooit de speler die de Cowboys hoopten te hebben en Tyron Smith maakte meer false starts dan indrukwekkende plays. Romo heeft gewoon meer goede en jonge linemen nodig voor zijn bescherming. Cooper zou zo’n jonge toevoeging kunnen zijn. Hij wist 35 maal de 225 pounds omhoog te pompen en liet tijdens de interviews een indrukwekkende impressie achter. In de wandelgangen getipt voor een plek bij de eerste twintig.

19. New York Giants: Sheldon Richardson, Defensive Tackle, Missouri

Verscheidene bekende gezichten – Chris Canty, Osi Umenyiora en Kenny Phillips vooral – gaan we niet terug zien voor de Giants komend seizoen. Jerry Reese en Tom Coughlin moeten dus jong talent zien binnen te halen in de draft. Richardson is een pass rushing maniak ‘on the inside’. Hij is snel en lenig, én heeft veelzijdigheid.

20. Chicago Bears: D.J. Fluker, Offensive Tackle, Alabama

Ik denk dat Jermon Bushrod nog maar het begin was van de offensive line upgrades in Chicago dit offseason. Fluker is een beest, die een goede pro kan worden. Marc Trestman zal creatief, andersdenkend en succesvol zijn met het bouwen van een offense rondom de talenten van Cutler. Hij noemde zijn startende quarterback deze week nog “exceptioneel sterk” en legde gedetailleerd uit hoe Cutler “alle throws kan gooien.” Het zou echt zonde zijn als de offensive line weer een seizoen neerzet als in 2012. Fluker zou een wijze toevoeging zijn na Bushrod die de andere kant kan bemannen.

Oklahoma State v Texas

21. Cincinnati Bengals: Kenny Vaccaro, Safety, Texas

De Bengals draften nooit een safety, maar als Vaccaro nog steeds ‘on the board’ is als 21ste overall, dan kunnen ze hem wel eens kiezen. Vaccaro vertrok niet uit Indianapolis met een “top tien” label, maar hij had wel een goede week in februari. Hij is het veelzijdige type defensive back dat NFL teams zoeken – capabel om slot receivers en tight ends te dekken. Hij kan het hoogste niveau als safety zeker aan en zal als een raket naar voren schieten bij een blitz. Mike Zimmer deed het vorig seizoen geweldig met een middelmatige secondary. Dre Kirkpatrick’s rookie season viel in het water door blessures, maar hij kan zeker een impact maken in zijn tweede jaar. Vaccaro zou een fantastische aanvulling zijn ‘in the middle.’

22. St. Louis Rams: Menelik Watson, Offensive Tackle, Florida State

Het zou mij verbazen als Watson geen eerste ronde pick is komende 27 april. Deze nog ruwe bolster van Florida State heeft de lengte en snelheid om een startende left tackle te zijn op het volgende niveau – hij heeft wel ervaring, coaching en een beetje tijd nodig. Hij groeide op in Engeland, speelde basketball voordat hij aan football dacht en is nog steeds bezig het spelletje te leren. Jake Long was een sterke toevoeging aan de Rams’ offensive line. Watson kan een volgende zijn.

23. Minnesota Vikings: Keenan Allen, Wide Receiver, California

De Vikings traded Percy Harvin, hun beste wide receiver, op 11 maart. Greg Jennings werd nog geen week laten binnengehaald. Met twee eerste ronde picks, denk ik dat ze eerst voor nog een wideout gaan in de draft. Allen is een grote, sterke wide receiver. Hij was een All-Pac 12 selectie in 2011 en ving 98 passes voor 1343 yards en noteerde elf scores dat jaar. Hij had niet éénzelfde type seizoen in 2012, maar steeds meer scouts en sportsites noteren hem als eerste ronde keuze.

24. Indianapolis Colts: Jesse Williams, Defensive Tackle, Alabama

De Colts haalden de afgelopen twee weken twee defensive tackles binnen met free agent deals voor Ricky Jean-Francois en Aubrayo Franklin. Ik denk dat ze nog niet klaar zijn met het herinrichten van hun defensive line. Williams is een veelzijdige Australiër die deel uitmaakte van de meest gevreesde defensive unit in college football. Hij zou een nasty toevoeging zijn aan een groep dat al aan het verbeteren is.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen