Hall blijft nog zeven jaar een Oiler

Door

Taylor Hall blijft voor de duur van zeven extra jaren een speler van de Edmonton Oilers. De nummer 1 pick van de draft van 2010 heeft nog een jaar van zijn entry level contract te gaan, maar daarna zal een 7-jarig contract ingaan met een financiële waarde van $42.000.000. Jaarlijks zal Hall voor $6.000.000 op de cap list komen te staan.

Talentvolle groep

Het lijkt erop dat de Oilers voor de komende jaren willen gaan rekenen op een lijn met de 3 first picks van de afgelopen 3 jaren: Taylor Hall, Ryan Nugent Hopkins en Nail Yakupov. Hall was de afgelopen twee jaren in 126 duels goed voor 95 punten (49 goals) en Nugent-Hopkins noteerde in zijn rookie season 52 punten (18 goals) in 62 wedstrijden.

Meer goed nieuws lijkt voor de Oilers in aantocht, want ook Jordan Eberle staat op het punt om zijn contract te verlengen, zo denkt Hall: “We hebben erover gesproken en we staan wat dat betreft op één lijn. Ik kan niets met zekerheid zeggen, maar geloof dat Jordan ook snel bijtekent.” Eberle scoorde in het afgelopen seizoen met 76 punten de meeste punten voor de Oilers.

Het feit dat de spelers samen plannen maken stemt GM Steve Tambellini tevreden. “Het verrast me niet, maar ik ben er wel heel blij mee dat ze zich zo verbonden met elkaar voelen.

De Oilers kenden in de afgelopen jaren bepaald niet hun meest succesvolle jaren, maar de 20-jarige Hall gelooft dat hier verandering in gaat komen. “Ik ben blij dat ik hier nog lang mag blijven en geloof dat we aan het eind van die termijn een plaag zijn voor onze tegenstanders.”

Schouderblessure

Aan het einde van het vorige seizoen raakte Hall nog geblesseerd. Hij miste de laatste maand van het seizoen door een operatie aan de schouder, zijn herstel zal nog ongeveer anderhalve maand duren en is daarmee waarschijnlijk net op tijd fit om aan het nieuwe seizoen te gaan beginnen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen