Bruins vechten zich terug in Game 2

Door

2013 NHL Stanley Cup Final - Game Two
Gisteren werd de tweede game gespeeld in de 2013 Stanley Cup FInals tussen de Chicago Blackhawks en de Boston Bruins. En net als in game één bleken de teams ongekend aan elkaar gewaagd; wederom was er overtime voor nodig om de teams van elkaar te scheiden. En ondanks een belabberde start in de eerste periode is het uiteindelijk Boston dat aan het langste trekt om de series weer in een 1-1 evenwicht te brengen.

De triple-overtime die nodig was om in game één tot een winnaar te komen, leek er bij de Bruins ingehakt te zijn. Waar de Blackhawks scherp en fit overkwamen, moesten er bij Boston duidelijk nog een aantal knoppen worden omgezet. En dat werd ze bijna fataal. In de eerste periode weet Patrick Sharp na een wirwar aan schoten op Tuukka Rask, de puck van een afstand alsnog in het net te krijgen, om daarmee zijn negende playoff-goal te noteren. Enkele minuten later lijkt het erop dat ook Marian Hossa een doelpunt gaat meepakken, maar ondanks dat hij de puck over de lijn krijgt, geen score. Na ‘review’ besluiten de wedstrijd-officials dat het spel al voor dat moment stil was gelegd, wat een dubieus besluit lijkt.

En daarmee eindigt de eerste periode met 19 schoten voor de Blackhawks, en slechts 4 voor de Bruins, en is het aan coach Julien de taak om de knoppen alsnog om te gaan zetten. En dat lijkt hem te lukken. De Bruins komen een stuk scherper terug uit de locker-room, met resultaat. In een door Seguin en Paille opgezette aanval is het tegen het einde van de tweede periode Chris Kelly die met zijn eerste playoff-doelpunt, de score gelijk maakt. En vanaf dat moment zijn de rollen vrijwel omgedraaid. De Blackhawks komen er niet meer goed uit, en de Bruins beginnen te domineren, met name door sterk spel van Tyler Seguin die een veelbelovende derde lijn vormt met Kelly en Paille.

Toch wordt er ondanks een aantal kansen geen beslissend doelpunt gemaakt binnen de reguliere tijd en is het tijd voor overtime. Als snel lijkt Bruins’ Right Wing Jaromir Jagr de wedstrijd dan te gaan beslissen, maar zijn doelpoging landt op de paal. Een minuut of tien later, met nog 6 minuten op de klok, verliest Chicago de puck op eigen helft. Een snelle combinatie tussen McQuaid die de puck onderschept, Seguin, die doorpasst naar Daniel Paille, die op zijn beurt verwoestend uithaalt. De Bruins winnen game 2 met 2-1, en hebben twee potten voor de boeg in eigen huis. Kortom, het blijft nog even spannend in de strijd om de Stanley Cup.

Ook leuk om te lezen