Pijnlijke thuisnederlaag voor Red Wings

Door

De Detroit Redwings zijn maandagavond in eigen huis tegen een pijnlijke nederlaag opgelopen in het duel tegen de Los Angeles Kings. In het eigen Joe Louis Arena ging de ploeg met 0-5 onderuit.

Goalie Jonathan Quick van de LA Kings was één van de uitblinkers. Dankzij 51 reddingen hield hij de nul en werd hij terecht verkozen tot man of the match. Ook Drew Doughty deed een duid in het zakje door drie assists af te leveren. Anze Kopitar, de Sloveense center van de Los Angeles Kings, was het meest productief met twee goals.

De Redwings, die ondanks de nederlaag bovenaan blijven staan in de Central Division, speelden een matige wedstrijd. De Kings speelden zeer degelijk en zijn nog in een hevige strijd verwikkeld met hun concurrenten in de Pacific Division, waar alle teams nog dicht bij elkaar staan. De Dallas Stars zijn de lijstaanvoerder, gevolgd door de Anaheim Ducks en de LA Kings. De San Jose Sharks staan qua punten gelijk maar hebben een minder doelsaldo dan de Kings.

Nummer laatst zijn de Phoenix Coyotes, maar het verschil tussen de Stars en de Coyotes is slechts vier punten wat gelijk staat aan twee overwinningen. Alles is dus nog mogelijk in de Pacific Division.

Eerder deze week werd bekend dat de Kings Marco Sturm hebben overgenomen van de Boston Bruins. Sturm is op dit moment nog herstellende van een knieoperatie en speelt sinds 1997  actief in de NHL, waarin hij 234 goals wist te produceren.

Ook leuk om te lezen