NHL play-offs: Lightning bij de les in Game 4

Door

Als de voortekenen niet bedriegen, dan mogen we ons opmaken voor twee geweldige Conference-finales. Van de vier series in de tweede ronde gingen er drie over de volle zeven wedstrijden. Alleen de Tampa Bay Lightning waren in vijf wedstrijden klaar met de Bruins. Vanaf nu worden alle wedstrijden in de bubbel van Edmonton afgewerkt. Daar staan Dallas en Vegas vanaf zondag 6 september tegenover elkaar in de finale van de Western Conference. Een dag later staat Game 1 tussen de Lightning en de New York Islanders op het programma. Natuurlijk lees je alles over de WCF, de ECF en straks de Stanley Cup Final bij SportAmerika.


EASTERN CONFERENCE


DE HEADLINES

Een early start voor de teams in Game 4 van deze serie. Barry Trotz gaf enige tijd geleden al eens toe dat zijn New York Islanders dan niet op hun best waren. Toch konden ze dat nu maar beter wel zijn. De Tampa Bay Lightning hebben de touwtjes voorlopig in handen in deze ECF en de Isles moeten alle zeilen bijzetten om tot goals of overwinningen te komen. Jon Cooper zat weer wat ruimer in de aanvallers. Alex Killorn keerde voor dit duel terug van zijn schorsing en Brayden Point was fit genoeg om te spelen.

Deze teams zijn niet de grootste vrienden en tijdens de warming-up werden wat onvriendelijkheden uitgewisseld. Toen de wedstrijd eenmaal onderweg was, ging het vooral over ijshockey en dat ging de Lightning in de eerste periode beter af. Ze waren de bovenliggende partij, maar konden dit in de score niet uitdrukken. In de tweede periode voelde je heel voorzichtig de wedstrijd kantelen en dat werd nog eens onderstreept door de goal van Brock Nelson. Razendsnel sloegen de Lightning terug. Binnen een halve minuut na de treffer van Nelson stond het 2-1 voor Tampa Bay. Blake Coleman en Ondrej Palat waren hier verantwoordelijke voor.

Dat Brayden Point terug in de line-up is, liet hij al vroeg in de derde periode blijken. De Islanders hadden waarschijnlijk allerlei plannen, maar na de 3-1 van Point moesten deze weer worden bijgesteld. Barry Trotz zag zijn mannen wel degelijk vechten voor hun kansen, maar de coach moest toch ook toegeven dat de Lightning deze middag beter waren. De empty-netter van Pat Maroon bezegelde definitief het lot van de Isles.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND: Tampa Bay leidt met 3-1

De nederlaag in Game 3 lijkt dan toch een schoonheidsfoutje. De Islanders zetten de Lightning in Game 4 weliswaar op achterstand, maar die goal kwam min of meer uit de lucht vallen. Andrei Vasilevskiy had tot die treffer nauwelijks iets te doen gehad en het spel speelde zich voornamelijk aan de andere kant af. Met zijn goal schudde Nelson de tegenstander wel wakker. Tampa Bay maakt in de eerste vier wedstrijden een betere indruk. Waar de mannen van Jon Cooper in voorgaande jaren minder gingen presteren tijdens het postseason, daar worden ze nu elke ronde een beetje beter. In de nacht van dinsdag op woensdag (02.00 uur Nederlandse tijd) kan Tampa Bay al een einde maken aan deze Eastern Conference Final. De franchise stond in 2015 voor het laatst in de SCF en verloor toen in zes wedstrijden van de Blackhawks.

Cover photo: Dirk Shadd/Tampa Bay Times

Ook leuk om te lezen