Selanne leidt Ducks langs Blackhawks

Door

De Anaheim Ducks lijken uit de dood te zijn opgestaan en geloven inmiddels weer in hun kansen om de playoffs te halen. Om dit doel te bereiken moeten ze nog wel de nodige teams voorbij aangezien ze momenteel de dertiende plek in de Western Conference bezetten. De concurrentie van de Ducks, oftewel de plaatsen acht tot en met twaalf wisten allen punten te behalen in hun laatste wedstrijd en het was dus zaak voor de ploeg van Bruce Boudreau om in de thuiswedstrijd tegen de Chicago Blackhawks de twee punten in Californië te houden.

De Blackhawks kennen zo hun eigen problemen. Nadat zij op 16 januari met een knappe overwinning op de New York Rangers hun losing streak van negen wedstrijden wisten te doorbreken leek het erop dat het tij was gekeerd. De twee volgende wedstrijd werden namelijk ook gewonnen, maar daarna ging het toch weer mis. Allereerst raakte captain Jonathan Toews geblesseerd en vervolgens gingen de laatste twee wedstrijden voor het duel met de Ducks weer verloren. Ook voor de Blackhawks stond er afgelopen zondag dus veel op het spel.

Het waren de bezoekers die in Anaheim als eerste op voorsprong kwamen. Patrick Kane mocht tijdens een power play voor zijn ploeg vrij van afstand uithalen en schoot zo de puck achter Ducks-goalie Jonas Hiller. Hiermee scoorden de Blackhawks overigens eindelijk weer eens uit een power play nadat de ploeg al 39 keer niet had weten te profiteren van een man-meersituatie.

De thuisploeg kwam echter nog tijdens de eerste periode weer op gelijke hoogte, al was daar wel een review voor nodig. Zo’n twintig seconden voor het einde van het eerste bedrijf schoot Nick Bonino de puck op het doel waarna Andrew Cogliano in eerste instantie de puck met zijn schaats over de doellijn werkte. Het doelpunt werd dan ook afgekeurd, maar na een review concludeerden de scheidsrechters de het laatste zetje toch werd gedaan met de stick van Cogliano en dat de goal dus geldig was.

Vanaf de tweede helft namen de Ducks het heft duidelijk in handen. De Blackhawks kwamen in de laatste twintig minuten tot slechts negen schoten terwijl de thuisploeg het doel van Ray Emery, die vorig seizoen overigens nog bij de Ducks onder contract stond, zesentwintig keer onder vuur namen.

Uiteindelijk was het good-old Teemu Selanne die zijn ploeg aan de overwinning hielp. Zo stelde hij halverwege de tweede periode Sheldon Brookbank in staat om de 2-1 binnen te schieten en vroeg in het derde bedrijf zorgde hij met zijn 658e goal in zijn carrière voor de beslissing in het duel.

Door deze overwinning hielden de Ducks dus gelijke tred met hun concurrentie en mogen ze naar boven blijven kijken. Momenteel staan ze nog zes punten achter op de als achtste geplaatste Dallas Stars maar dit is zeker geen onoverbrugbare achterstand voor het team in vorm.

De Chicago Blackhawks staan momenteel nog op de zesde plaats, maar hun voorsprong op de nummer negen, de Los Angeles Kings, bedraagt nog maar vijf punten, waarbij opgemerkt dient te worden dat die ploeg nog twee wedstrijden tegoed heeft ten opzichte van de Blackhawks.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Anaheim Ducks en de Chicago Blackhawks:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen