Mavericks leggen vinger op zere Lakers-plek

Door

Is dit dan eindelijk het seizoen van de Mavericks? De franchise van eigenaar Mark Cuban die zo graag die ene ring wil die hij niet met z’n dollars kan kopen. Dallas verkeert momenteel in bloedvorm en trakteerde Los Angeles Lakers opnieuw op een tweede nederlaag in het Staples Center: 93-81.

Volgens coach Rick Carlisle is zijn team geslaagd voor hun opdracht. ,,We zijn hier naar toe gekomen om beide wedstrijden te winnen”, zei hij. Los Angeles kijkt tegen een onverwachte 2-0 achterstand aan in de serie. Dat gebeurde in 2008 voor het laatst. Toen waren Boston Celtics te sterk voor ze in de NBA-finals.

Als je kijkt naar de prestaties van de laatste jaren in de playoffs lijkt Dallas bezig met een gigantische stunt. Los Angeles speelde in 2008, 2009 en 2010 om het kampioenschap, terwijl de Mavericks vanaf 2007 maar een serie wisten te winnen in de postseason. Maar de ploeg is nu simpelweg beter. Het speelt inventiever, harder en agressiever.

Dat bleek ook in game 2. De defense van de Mavs is te goed. Daarnaast schoten de Lakers een bedroevend percentage driepunters binnen: 2 op 20. Tevens oogt de ploeg van Phil Jackson vermoeid. Maar daar wil de coach weinig van weten. Hij rept liever over een beroerde prestatie in het derde en vierde kwart dan te kijken naar de fysieke gesteldheid van zijn spelers.

Na de rust namen Carlisle en zijn mannen opnieuw een voorsprong van zo’n 5 `a 6 punten. Dit keer consolideerde Dallas deze marge wel om uiteindelijk in de laatste 12 minuten uit te lopen naar 12 punten verschil.

Het lek lijkt bij de Lakers nog steeds niet gevonden. Struikelend haalde LA de finish van het reguliere seizoen, waarin de ploeg ineens in elkaar klapte en met veel kunst en vliegwerk toch de tweede plek wist veilig te stellen.

Plots zat het niet lekker binnen de selectie, zo sijpelde naar buiten. Dat is opnieuw of nog altijd het geval. ,,Ik denk dat alle 13 jongens momenteel een vertrouwensprobleem hebben, individueel”, aldus Andrew Bynum.

Dallas lijkt in ieder geval de zere plek gevonden te hebben, zo stelt bijvoorbeeld ook Magic Johnson. ,,De Mavs hebben het voor mekaar dat de Lakers naar elkaar wijzen. Het wordt een zware klim om terug te komen en ik denk dat die kans erg klein is, want Dallas doet geweldig werk om ze in onbalans te houden”, meldde de beroemde point guard op Twitter.

Veel hersteltijd is er niet. Vrijdag is game 3 in Dallas. Zeer waarschijnlijk zonder Ron Artest, want die werd vlak voor tijd de wedstrijd uitgegooid na een grove actie op Jose Barea. Een schorsing wordt verwacht.

Tevens hoeven de Lakers er niet op te rekenen dat de rode loper voor ze wordt uitgelegd. ,,Nu hebben we ieder geladen geweer en wastafel nodig om die te gebruiken als ze bij ons komen”, aldus Carlisle.

Zie hier de samenvatting tussen de Mavs en Lakers

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen