Bruins thuis veel te sterk voor Flyers

Na de twee uitoverwinningen hebben de Boston Bruins de derde wedstrijd en dus de eerste thuiswedstrijd ook in winst omgezet. Met de alleszeggende cijfers van 5-1 werden de als twee geplaatste Philadelphia Flyers op een zware nederlaag getrakteerd en hebben de Bruins nu een afgetekende 3-0 voorsprong in de series.

Een goed begin is het halve werk, moeten de Bruins gedacht hebben toen zij woensdagavond aan de wedstrijd tegen de Flyers begonnen. Na dertig seconden opende verdediger Zdeno Chara (foto) met zijn eerste goal van de play-offs namelijk de score en een halve minuut later werd deze voorsprong zelfs al verdubbeld. David Krejci ging namelijk door waarmee hij in de eerste twee wedstrijden bezig was, want hij scoorde alweer zijn vierde goal van deze series.

In de tweede periode wist Boston nog twee keer te scoren, via Daniel Paille en Nathan Horton, voordat Philadelphia eindelijk iets terug kon doen in de persoon van Andrej Meszaros. De eerste goalie van Philadelphia, Brian Boucher, maakte dit doelpunt al niet meer mee op het ijs, want geheel in de traditie van de Flyers gedurende deze play-offs werd hij na het vierde doelpunt naar de kant gehaald en vervangen door Sergei Bobrovski.

Hun collega aan de andere kant, Tim Thomas, kende weer een uitstekende avond. Van de achtendertig schoten die hij in zestig minuten ijshockey op zich afgevuurd zag worden, hoefde hij slechts eenmaal te capituleren en hij had daardoor dus een groot aandeel in de zege van zijn ploeg.

Man of the match werd echter Chara, want de aanvoerder van de Bruins bepaalde anderhalve minuut voor het einde van de wedstrijd tijdens een 5-on-3-power play met een hard slap shot de eindstand op 5-1.

De Bruins hebben nu misschien wel een riante voorsprong op de Flyers, helemaal gerust op de goede afloop zullen ze niet zijn. De gedachten gaan zeer waarschijnlijk nog wel even terug naar vorig jaar toen de ploeg van Claude Julien ook een 3-0 voorsprong had op de Flyers, maar alsnog met 3-4 ten onder ging.

Om dit rampscenario te vermijden zullen de Bruins er dus alles aan doen om tijdens de volgende wedstrijd, komende vrijdag in de eigen TD Garden, de series te beslissen.