Liriano gooit eerste no-hitter van het seizoen

Door

De 123e pitch van Minnesota Twins pitcher Francisco Liriano ging naar de thuisplaat en Adam Dunn sloeg er op. De bal vloog naar links, shortstop Matt Tolbert nam twee stappen naar rechts en ving de bal.

Hij liep al juichend naar de pitcher, samen met alle teamgenoten. Liriano had net een no-hitter gegooid, de eerste van dit seizoen in de MLB. De Twins wonnen met 1-0 van de Chicago White Sox.

,,Het was een gekke nacht,” zei Liriano, die 1-4 was tijdens het seizoen met een 9.13 ERA. ,,Als ik moet spelen probeer ik positief te blijven. Ik denk er niet aan dat ze me in de bullpen willen stoppen. Ik probeer gewoon mijn best te doen.”

Liriano’s energie begon te dalen in de laatste innings maar zijn pitches waren nog steeds goed genoeg om de tegenstander te verbazen. Met een no-hitter in zicht en al heel wat worpen moest hij wel op zijn verdediging rekenen om hem te helpen.

,,Om eerlijk te zijn, mijn motor raakte opgebrand,” zei de pitcher. ,,Ik wil mijn teamgenoten bedanken die heel goed gespeeld hebben achter mijn rug.” Liriano liet zes spelers naar de eerste honk wandelen en gooide er twee uit in zijn eerste volledige wedstrijd in 95 starts.

Liriano is momenteel de AL comeback player of the year. Hij werd in zijn overwinning bijgestaan door een home run in de vierde inning door Jason Kubel.

Het was de zevende no-hitter in de geschiedenis van de Twins-Washington Senators franchise en de eerste sinds die van Eric Milton tegen de Anaheim Angels in 1999.

Foto: www.rotoprofessor.com

 

Ook leuk om te lezen