Pierce: Knicks en Celtics zijn geen rivalen

Door

Het  duel tussen de New York Knicks en de Boston Celtics, dat voor vanavond op het programma staat in de Madison Square Garden in New York, wordt door veel Amerikaanse media omschreven als een nieuwe rivaliteit tussen twee ploegen uit de Atlantic Division. Zowel de Celtics (19-4) als de Knicks (16-9) zijn bezig aan een goed seizoen én vooral de opkomst van de ploeg uit New York mag als een verrassing worden gezien.

Het wordt vanavond dan ook interessant te zien welke team zijn winnende serie uitbreidt. De Knicks zijn acht wedstrijden op rij ongeslagen, terwijl de Celtics het nog iets beter doen met tien wedstrijden achter elkaar zonder verlies.

Volgens Celtics-aanvoerder Paul Pierce valt het allemaal mee wat betreft de rivaliteit tussen beide ploegen. ,,Is er een rivaliteit tussen beide ploegen? Volgens mij maken jullie er meer van dan het eigenlijk is,” aldus Pierce na afloop van de dinsdagtraining. ,,Maar goed, als er door die ‘rivaliteit’ meer mensen naar het stadion toekomen en meer mensen de wedstrijd via de tv bekijken, dan mag je het van mij zo noemen. De media verzint nu dat wij rivalen zijn, wij spelers niet. Maar hoe dan ook zal het woensdagavond wel een interessante wedstrijd worden tussen twee teams die het goed doen.”

Zijn coach, Doc Rivers, speelde zelf tussen 1993 en 1995 voor de Knicks. ,,De afgelopen jaren is er in ieder geval zeker geen sprake geweest van een rivaliteit. Lange tijd deden beide ploegen het niet goed en sinds dit seizoen is er pas weer sprake dat beide ploegen goed presteren. Nu lijken beide ploegen aan elkaar gewaagd te zijn. Dat is mooi, want dan krijg je de beste wedstrijden te zien,” vindt Rivers.

Zijn collega bij de Knicks, Mike D’Antoni, vindt dat zijn team eerst maar eens zal moeten laten zien dat ze tegen de grote ploegen ook een kans hebben. ,,We hebben nog helemaal niks laten zien. Ik denk niet dat de Celtics nu naar ons toekomen met de gedachte ‘goh, we moeten oppassen voor de Knicks’. Nee, we zijn er nog lang niet, we zullen eerst moeten presteren.”

In de afgelopen negen jaar wisten de Knicks geen enkele play-off wedstrijd te winnen. Daarentegen kwalificeerde de Celtics zich twee keer in de laatste drie jaar voor de NBA Finals.

Volgens Knicks-power forward Amare Stoudemire zal zijn team eerst ‘respect’ moeten afdwingen tegenover andere teams. ,,We zijn net pas begonnen met het proberen van iets neer te zetten. We hebben helemaal geen tijd om ons bezig te houden met een rivaliteit.”

Foto: sportsblog.projo.com

Ook leuk om te lezen