NBA Highlight Reel: Teletovic redt Phoenix, monsterdunk KG

Door

garnett

Elke dag maakt de NBA-redactie van SportAmerika naast de NBA Recap, waarin de belangrijkste wedstrijd(en) worden besproken, een highlight reel van de mooiste momenten van de afgelopen nacht in het Amerikaanse basketball.

1. Teletovic, for the win!
De Phoenix Suns boekten vannacht een bijzonder verrassende uitzege op de Chicago Bulls: met 103-101 werd er in de slotseconde gewonnen. Grote man bij Phoenix was zonder enige twijfel Mirza Teletovic. Doorgaans bekend om zijn verdiensten als driepuntschutter, maar vanavond rebounder extra-ordinair.

Nadat ploeggenoot Jon Leuer een open kans op een driepunter niet wist te verzilveren, was het Teletovic die in kwam vliegen voor een monsterrebound. Dit ten koste van Bulls-ster Derrick Rose, die grondig uit de lucht gebeukt werd. Vervolgens wist Teletovic met veel gevoel alsnog de winnende score erin te leggen.

2. Back to the future (starring Kevin Garnett)
Dit topmoment geeft alle basketballfans van boven de 30 hoop. De hoop om ooit nog – ondanks de oplopende leeftijd, en omvangrijker wordende buik – één keertje boven jezelf uit te stijgen. Nog één keertje jezelf doen verbazen met een staaltje atletisch vermogen. De pessimist kan deze heimelijke wens met gemak weghonen. De optimist kan voortaan zeggen: “Tja. Als Kevin Garnett anno 2015 een posterdunk op Blake Griffin kan maken, is er voor al ons ouwe rotten hoop…”.

En zo is het maar net. Dank, KG. Je bent en blijft de bijnaam The Big Ticket waardig. Al zal Blake Griffin de “wie het laatst lacht…”-tactiek kunnen gebruiken: zijn Clippers wonnen in Minnesota met 110-106.

3. Uncalled travelling
Arm Erik Spoelstra. De coach van de Miami Heat ging – terecht! – uit z’n dak toen de Wizards aan het einde van het vierde kwart door mochten spelen na wel een hele opzichtige travel. Bradley Beal rent, springt, landt, en loopt vervolgens nog wat stappen. En niemand die fluit. Pijnlijk.

4. De goede kant van Kobe
Enkele weken terug brak Raptors-center Jonas Valanciunas zijn hand. Dit gebeurde in een duel onder de basket. Ene K. Bryant was de speler wiens fysieke ingrijpen leidde tot de handbreuk bij de grote Litouwer. Gelukkig bleek Kobe vannacht niet te beroerd om het gips van Valanciunas te signeren.

De Raptors op hun beurt gaven Kobe een mooi afscheidscadeau. Uit handen van DeMar DeRozan kreeg The Black Mamba een paar stijlvolle sneakers en een cap waarop zijn bijnaam vermeld stond. “Oh man, come on, man”, was alles dat Kobe kon stamelen.

5. De mindere kant van Kobe
In een interview met vaste Lakers-verslaggever Baxter Holmes toont Bryant maar weer eens aan over niet al te veel mensenkennis en bescheidenheid te beschikken. Iets doet vermoeden dat het woordje “ik” tamelijk vaak valt op een doorsnee dag in huize Bryant.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen