Spurs op 3-0 na 24-0 run in het derde kwart

De San Antonio Spurs zijn dit seizoen bijna niet te verslaan, zelfs een voorsprong van 24 punten van de Clippers in Game 3 is niet genoeg om de ploeg van coach Greg Popovich aan het wankelen te brengen. De Spurs plaatsten een 24-0 run in het derde kwart, Tim Duncan scoorde 19 punten en leidde zijn ploeg naar de 96-86 overwinning. De Spurs nemen nu een 3-0 voorsprong in de serie.

De Los Angeles Clippers kwamen, zoals verwacht, in de eigen Staples Center agressief uit de startblokken. Blake Griffin miste slechts drie schoten in de eerste helft, scoorde 20 punten en bracht zijn team op een voorsprong van 24 punten. “Blake maakte crazy shots“, aldus Tony Parker. “We bleven rustig en wisten dat het nog een lange wedstrijd zou worden.”

De spelverdeler van de Spurs scoorde 23 punten en de Spurs slaagden er voor de derde keer op rij in om Chris Paul af te stoppen die de wedstrijd eindigde met 12 punten en 11 assists. “We hadden het allemaal moeilijk in het eerste kwart”, zei Duncan die naar Parker keek om de ploeg bij de hand te pakken. “We follow his lead. Hij geloofde erin, bleef aanvallen en maakte belangrijke scores.”

Komende nacht staat Game 4 op het programma en kunnen de Spurs zich plaatsen voor de Western Conference Finals. Zie hieronder de samenvatting van Game 3.