Contractverlenging voor Cardinal Wainwright

Door

San Francisco Giants v St Louis Cardinals - Game Four

De St. Louis Cardinals kwamen na twee maanden onderhandelen een contractverlenging overeen met startende werper Adam Wainwright. De ace verlengde zijn contract dat na komende seizoen afliep met vijf jaar en gaat in die periode 97,5 miljoen dollar verdienen.

Het behouden van de 31-jarige pitcher was een prioriteit voor de Cardinals, die eerder al catcher Yadier Molina en eerste honkman Alan Craig voor langere tijd vastlegden. Wainwright stond zelf ook open voor een langer verblijf in St. Louis, maar wilde dan wel een marktconform salaris verdienen voor een pitcher van zijn statuur. Wainwright ziet zichzelf namelijk als een speler waar de coach op kan vertrouwen in belangrijke wedstrijden en in zijn ogen moet de beloning daar dus mee in verhouding staan.

Best betaalde Cardinals-pitcher

Wainwright had eerder al aangegeven dat hij voorafgaand aan de start van komend seizoen duidelijkheid wilde hebben rondom zijn contractsituatie en deze heeft hij nu dus gekregen. Met dit contract wordt Wainwright de best betaalde pitcher ooit bij de Cardinals. Hij laat hiermee zijn collega Chris Carpenter, die in 2006 een vijfjarige contractverlenging tekende voor 63,5 miljoen dollar, ver achter zich.

Dat de Cards Wainwright langer aan zich wilden binden, is niet zo vreemd. Met een ERA van 3.15 gedurende zijn carrière als starter bij de Cardinals behoort hij gemeten vanaf 2007 tot de zes beste pitchers in de MLB en is hij zelfs tweede van alle pitchers die nu nog actief zijn en minstens duizend innings hebben gegooid.

Blessure

Zijn grootste tegenslag kende de pitcher in 2011 toen hij het hele seizoen moest missen vanwege de beruchte Tommy John-operatie. In 2012 kende hij vervolgens een voor zijn doen teleurstellend jaar, waarin hij een record behaalde van veertien overwinningen en dertien nederlagen, met een 3.94 ERA. Toch heeft zijn club er het volste vertrouwen in dat Wainwright weer terug zal keren op zijn oude niveau en zeer belangrijk kan zijn binnen de organisatie.

“Hij heeft zijn kwaliteiten verder ontwikkeld en speelt een belangrijke rol wat betreft leiderschap,” aldus Cardinals-manager Mike Matheny. “We zijn blij dat onze jonge pitchers kunnen werken met een pitcher als Adam. Hij leert hen veel over het spelletje en de benodige houding, maar ook hoe ze zich moeten gedragen op de heuvel en buiten het veld. Dat zijn zaken die bijzonder belangrijk zinnen binnen onze organisatie.”

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Darch 10 jaar ago

    $100M voor een 31-jarige pitcher van zijn niveau? Wow.

    • Marco Post 10 jaar ago

      Baseball is booming, qua inkomsten. Teams krijgen de komende jaren veel geld binnen via televisie deals. Verwacht straks dan ook een mega contractverlenging voor Clayton Kershaw.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen