WBC: Nederland stunt met zege op Zuid-Korea

Door

South Korea v Netherlands - World Baseball Classic First Round Group B

Nederland is de World Baseball Classic gestart met een verrassend sterke 5-0 overwinning op Zuid-Korea, de verliezend finalist van 2009. Andrelton Simmons was aanvallend goed voor drie honkslagen en twee runs en Roger Bernadina noteerde twee binnen geslagen punten.

Sterk begin

De ploeg van manager Hensley Meulens begon sterk aan de wedstrijd. Het jonge en talentvolle infield met Xander Bogaerts, Jonathan Schoop en Simmons verdedigde goed en de linkshandige werper Diego Markwell kreeg in de eerste drie innings geen enkele honkslag tegen. Markwell ging dus rustig door waarmee hij in de voorbereiding mee was gestopt. Zo gooide hij tegen de Cubanen vijf puntloze innings.

Curth Smith opende in de tweede inning de score voor Nederland door met een ‘sac fly’ Andruw Jones over de thuisplaat te brengen. De 35-jarige veteraan begon de inning met een double en belandde dankzij een stootslag van Bogaerts op het derde honk. Nederland nam in de vijfde inning een 3-0 voorsprong dankzij rake klappen van Bernadina en Wladimir Balentin waaruit Ricardo en Simmons konden scoren.

Zuid-Korea kansloos

In de zevende inning breidde Nederland de voorsprong uit naar 5-0 na scores van Simmons en Bernadina. De Koreanen kwamen er eigenlijk de gehele wedstrijd niet aan te pas. Alleen in de vierde en zevende inning kregen ze meerdere lopers op de honken, maar respectievelijk Markwell en Orlando Yntema schakelden op dat moment een tandje erbij. Markwell kreeg de overwinning op zijn naam (4IP, 2 H, 1 BB, 2 SO).

Nederland speelt zondag 07.30 uur de tweede wedstrijd in de poule tegen Taiwan (4-1 te sterk voor Australië). Tom Stuifbergen is voor Nederland de startende werper.

Andere uitslagen: Japan vs. Brazilië 5-3

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen