NBA Lockout: spelers halen uit naar Jordan

Door

De lockout in de NBA nadert een interessante deadline. De spelers hebben tot woensdag om een 49/51 deal met de eigenaren te accepteren, doen ze dat niet, dan weet ik niet meer waar ik het moet zoeken. Gelukkig start deze week College Basketball in Amerika, een uitstekend alternatief. Michael Jordan, eigenaar van de Charlotte Bobcats, stelde het afgelopen weekeinde nog sterker door te zeggen dat de spelers zelfs blij moesten zijn met 47 procent van de inkomstenverdeling.

Nick Young, speler van de Washington Wizards, reageerde direct via zijn acount @NickSwagyPYoung“im not wearin jordans no more cant believe what i just seen and heard from MJ #ElvisDoneLeftTheBuilding.” Paul George van de Indiana Pacers mengde zich ook in de discussie en noemde MJ een ‘straight hypocrite’. Beide heren vroegen zich openlijk af of de speler Jordan uit 1996 zoiets geflikt zou hebben?

Young en George hebben daarin misschien een punt, want Jordan is niet alleen een eigenaar, maar is zelf een speler geweest en heeft vroeger ook tijdens conflicten gevochten voor het belang van de spelers. Toch gaan Young en George de fout in. Ze zijn nog jong en als het verleden iets heeft uitgewezen is dat het niet slim is om Jordan in het openbaar aan te vallen. MJ komt altijd sterker terug. Young en George beseffen zich niet dat Jordan spreekt als eigenaar en opkomt voor zijn organisatie, bovendien mogen deze spelers nog niet eens de veters strikken van His Airness.

Young is overigens de enige speler die in het openbaar heeft gezegd om het schoenenmerk van Jordan te gaan boycotten. De vraag aan Young was of hij stiekem toch de voorkeur gaf aan het merk schoenen van Kobe Bryant? “Yep!” antwoordde de guard van de Wizards. Verhaal nummer 389 rondom deze lockout die al veel te lang duurt. De hoogste tijd dat er woensdag knopen gehakt gaan worden.

Foto: inquisitr.com

 

Ook leuk om te lezen