NBA Recap (136): Bulls en Thunder verliezen thuis

NBA Recap, een rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 136.

Milwaukee Bucks at Washington Wizards 112-98

De Bucks blijven het goed doen met Monta Ellis in de basisploeg. Ze versloegen namelijk vrij eenvoudig de Wizards in Washington. Vooral tijdens het eerste (28-19) en het derde kwart (28-22) waren de Bucks te sterk. Bovendien wonnen ze de strijd om de rebounds met 48-33 en maakten ze 52% van hun schoten. Topscorer was Brandon Jennings met 19 punten maar ook vijf andere Bucks scoorden in de dubbele punten. Bij de Wizards was opnieuw Jordan Crawford topscorer met 23 punten.

Houston Rockets at Chicago Bulls 99-93

De afwezigheid van Derrick Rose begint nu echt door te wegen voor de Bulls. Ze verloren namelijk voor de tweede keer op rij. De Bulls speelden wel een heel sterk tweede kwart (14-29) maar de Rockets antwoorden met een degelijke tweede helft waarin ze 59 punten maakten. Topscorer voor de Rockets was Goran Dragic met 21 punten en Luis Scola voegde daar 18 punten en 12 rebounds aan toe. Bij de Bulls had Luol Deng 24 punten, Carlos Boozer tekende voor 16 punten, 13 rebounds en 7 assists.

Memphis Grizzlies at OKC Thunder 94-88

Het was een spannende wedstrijd tussen twee jonge teams. De Grizzlies trokken uiteindelijk aan het langste eind, wat pas het vijfde thuisverlies betekende voor de Thunder. De Grizzlies maakten het beslissende verschil in de tweede helft, met vooral een sterk derde kwarter (26-20). OJ Mayo was topscorer met 22 punten, waaronder de beslissende driepunter met nog 17 seconden op de klok. Kevin Durant en Russell Westbrook scoorden samen ‘slechts’ 40 punten, met een schotpercentage van 36%.

LA Clippers at Dallas Mavericks 94-75

De Clippers pakten in Dallas hun zesde overwinning op rij, hun langste reeks in 20 jaar. De Mavericks kwamen nooit echt in de wedstrijd en stonden in het derde kwarter 22 punten in het krijt. Grote man bij de Clippers was Randy Foye. Die tekende voor 28 punten, inclusief acht driepunters. Blake Griffin had 15 punten en 16 rebounds. Bij de Mavericks scoorden enkel Dirk Nowitzki (19) en Jason Terry (15) in de dubbele punten.

Minnesota Timberwolves at Sacramento Kings 108-116

Het gaat niet erg goed met de Timberwolves. De Kings bleken in het vierde kwart (22-29) gewoon te sterk en de Wolves verloren ook Luke Ridnour met een enkelblessure. Beste man bij de Kings was Tyreke Evans. Die was goed voor 24 punten, 10 rebounds en 7 assists. Daarnaast had ook DeMarcus Cousins 20 punten en Jimmer Fredette scoorde er 19. Bij de Wolves was Kevin Love goed voor 23 punten maar hij miste opnieuw de dubbele rebounds (7).

Utah Jazz at Portland Trail Blazers 102-97

De Blazers speelden een degelijke wedstrijd maar de Jazz bleken net iets sterker in Portland. Paul Millsap tekende voor 31 punten en samen met Al Jefferson en Derek Favors pakten de Jazz ‘big men’ liefst 32 rebounds. Bij de Blazers was het trio Wes Matthews (33) – LaMarcus Aldridge (27) – en Nicolas Batum (16) nochtans goed voor 76 punten. Maar het verschil lag hem in de schotpercentages: 49% voor de Jazz en 43% voor de Blazers.