Joey Votto en Matt Cain verlengen contract

Door

Eerste honkman Joey Votto van de Cincinnati Reds en pitcher Matt Cain van de San Francisco Giants hebben hun pay day. De 28-jarige Votto verlengt zijn tot 2013 lopende contract tot en met 2023 en vangt in tien jaar tijd tweehonderd miljoen dollar. De 27-jarige Cain zou aan het einde van dit seizoen free agent zijn, maar tekent bij tot en met 2017 voor 112,5 miljoen dollar.

Met Cain locked up zijn de grootste pitching free agents komende winter Cole Hamels van de Philadelphia Phillies en Zack Greinke van de Milwaukee Brewers.

Votto
Votto, de National League MVP van 2010, tweemaal All-Star en Golden Glove winnaar, is na het vertrek van Albert Pujols en Prince Fielder naar de American League de beste eerste honkman in de NL. In vier plus jaar heeft hij al 119 homeruns geslagen en zijn slaggemiddelde is .313. Met een jaarlijkse waarde van twintig miljoen dollar wordt hij hiermee de best verdienende speler van de Reds.

Cain
Cain en de Giants waren al langer met elkaar in onderhandeling over een langere verbintenis. De starter, die altijd in de schaduw staat van ace Tim Lincecum, is een two time All-Star en verlengde al eerder zijn contract. Dat contract, dat in 2009 in ging, wordt gezien als heel team friendly. Nu verdient hij vanaf volgend seizoen iets meer dan 22 miljoen dollar per jaar. Een mooie pay day voor Cain.

Cain heeft de afgelopen zeven seizoenen een ERA van 3.35 verzameld en had vorig jaar een uitzonderlijk jaar met een ERA van 2.88, waardoor hij achtste in de Cy Young voting werd.

De Giants wilden Cain per se behouden, aangezien de grootste rivaal, de Los Angeles Dodgers, volgend off-season grote spelers zullen zijn na de verkoop van het team aan onder andere basketball-legende Magic Johnson.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen