Eerste uitzege Lakers, Allen groots voor Heat

LA Lakers @ Dallas Mavericks 115-89

Voor de wedstrijd tegen de Dallas Mavericks hadden de Lakers nog geen uitwedstrijd gewonnen. Zaterdagavond lukte dat wel, vooral omdat de Mavericks geen enkele tegenstand boden. Het was niet zoals gewoonlijk Kobe Bryant die het hardst uit de startblokken kwam maar Metta World Peace, die de eerste tien punten maakte voor de Los Angeles. Sterker nog Bryant schoot geen enkele keer in het eerste kwart, hij had daarin wel vier assists en twee gemaakt vrije worpen.

De Dallas Mavericks waren helemaal nergens met een schotpercentage van maar zevenendertig procent. OJ Mayo die dit seizoen het 3puntklassement  aanvoert, maakte er deze wedstrijd geen enkele. Guard Darren Collison schoot slechts een van zijn tien pogingen raak en center Chris Kaman had meer overtredingen (6) dan punten (4).

Kobe Bryant, Mette World Peace en Antwan Jamison hadden allen negentien punten voor de Lakers. Vince Carter was met zestien punten topscorer voor Dallas. De eervolle vermelding is voor hem. Hij speelde zijn duizendste wedstrijd in de NBA.

Cleveland Cavaliers @ Miami Heat 108-110

Miami Heat moest in eigen huis tot het gaatje gaan om de Cleveland Cavaliers te verslaan. Met nog twee minuten te gaan stond de regerende kampioen met zeven punten achter maar aan de hand van Ray Allen wist de Heat alsnog aan het langste eind te trekken. Miami scoorde maar liefst 33 punten in het laatste kwart, waarvan vijftien door Ray Allen. Tegen zoveel power konden de Cavaliers niet op, al kreeg Jeremy Pargo in de laatste seconde van de wedstrijd nog wel een kans om de Cavaliers weer op voorsprong te zetten. Zijn schot werd echter geblokt door Dwyane Wade.

Acht spelers van Cleveland hadden meer dan tien punten. Dion Waiters en Jeremy Pargo deden het met zestien punten allebei het beste. LeBron James was met dertig punten topscorer voor de Heat, gevolgd door drieëntwintig van Chris Bosh, de negentien van Wade en zeventien van Ray Allen.

Oklahoma City Thunder @ Philadelphia 76’ers  116-109

OKC heeft in Russell Westbrook en Kevin Durant twee spelers van wereldklasse en die status toonde het tweetal in de wedstrijd tegen de 76’ers. Samen schoten ze maar liefst 67 punten bij elkaar, waarvan Durant er zevenendertig scoorde en Westbrook dertig. Tegen zoveel schotkracht kon Philadelphia niet op, al sleepten ze er nog wel overtime uit.

Door een slecht vierde kwart van OKC kwamen de 76’ers onder leiding van Thaddeus Young (29 punten, 15 rebounds) en Evan Turner (26 punten) terug tot 98-98, maar voor de tweede keer deze week was het Oklahoma die in overtime aan het langste eind trok. Philadelphia heeft nu zes winstpartijen uit dertien wedstrijden en wacht nog altijd op het debuut van All-Star center Andrew Bynum, die weer een terugslag heeft gekregen in zijn knieblessure.

Charlotte Bobcats @ Washington Wizards 108-106

Er zit op dit moment een wereld van verschil tussen de seizoenen van de Bobcats en de Wizards. Beide teams zijn laagvliegers in de NBA, maar waar de Washington Wizards na 11(!) wedstrijden nog altijd op de eerste overwinning wachten, hebben de Bobcats nu al evenveel overwinningen gehaald als het vorige NBA-seizoen. De wedstrijd was misschien wel tekenend voor het hele seizoen. De Wizards sleepten er twee keer overtime uit, maar verloren uiteindelijk wel. Chris Singleton had aan het eind van de eerste overtime vanaf de vrijeworplijn de kans om de wedstrijd voor de Wizards te beslissen, maar hij miste.

Byron Mullens had zevenentwintig punten voor de Bobcats. Ramon Sessions (21) en Ben Gordon (19) waren de andere twee veel scorende spelers voor Charlotte. Martell Webster was topscorer voor de Wizards met eenentwintig punten.

LA Clippers @ Atlanta Hawks 93 – 104

Na een goede start van het seizoen in eigen huis hebben de LA Clippers moeite om de wedstrijden on the road te winnen. De 93-104 tegen Atlanta was alweer het derde verlies op rij. Blake Griffin zorgde er met elf punten in het eerste kwart voor dat zijn team bij kon blijven, daarna zette de Hawks gas bij en schudde ze de Clippers definitief van zich af. De Hawks begonnen het tweede kwart met achttien punten voordat LA ook maar iets terug kon doen.

Uiteindelijk had Blake Griffin tweeëntwintig punten voor de Clippers, waarvan negentien in de eerste helft. Chris Paul had er negentien en noteerde daarbij zeven assists en evenveel steals. Guard Jeff Teague was met negentien punten en elf assists belangrijk voor de Hawks, net als center Zaza Pachulia die met negentien punten en twaalf rebounds zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde. Misschien werd hij wel aangemoedigd door het feit dat de wedstrijd in zijn thuisland Georgië op de nationale televisie werd uitgezonden.

Chicago Bulls @ Milwaukee Bucks 93-86

Na vier verliespartijen was er tegen Milwaukee eindelijk weer een overwinning voor de Chicago Bulls. Het was een spannende wedstrijd met vijftien keer een gelijke stand en elf leadchanges. Carlos Boozer was de grote man voor de Bulls, hij had tweeëntwintig punten en maar liefst negentien rebounds. Ook Richard Hamilton kwam tot tweeëntwintig punten voor Chicago. Brandon Jennings was met drieëntwintig punten topscorer voor Milwaukee. Jennings speelde de wedstrijd niet uit. Met nog 23 seconden te gaan ging hij door zijn enkel en verliet hij het veld. Naar eigen zeggen had hij zijn enkel slechts verzwikt en viel het allemaal wel mee.

Sacramento Kings @ Utah Jazz 108-97

De Kings en Jazz speelden twee dagen achter elkaar in de Sleep Arena in Utah. Vrijdag wonnen de Jazz en afgelopen nacht trokken de Kings aan het langste eind. Het verschil zat hem in schotpercentage. Utah schoot slechts 40.5% vanuit het veld tegenover 50% voor Sacramento. Tyreke Evans had zeventwintig punten terwijl power forward Jason Thompson zestien punten en negen rebounds noteerde. Randy Foye was met zeventien punten topscorer voor de Jazz.

Minnesota Timberwolves @ Golden State Warriors 85-96

De Golden State Warriors leunen het hele seizoen al bijna op het duo Thompson/Curry. In deze wedstrijd gaven beide spelers hun team de overwinning. Thompson met vierentwintig punten, Curry twintig punten en zes assists. De Timberwolves konden daar in deze wedstrijd gewoonweg niet genoeg tegenover zetten. Kevin Love laat wel duidelijk zien dat hij terug is na zijn blessure, hij had met vijftien punten en evenveel rebounds wederom een double-double. Hij werd in deze wedstrijd alleen niet genoeg geholpen door zijn teamgenoten om te kunnen winnen. Goed nieuws voor de Timberwolves is dat de Spanjaard Ricky Rubio weer bijna fit lijkt. Hij trainde voor de wedstrijd mee met zijn team.