NBA Recap: Portland verliest vier op rij, Career-high Eric Bledsoe

Portland Trail Blazers v Memphis Grizzlies

De Portland Trail Blazers zitten in een dip en verloren vannacht voor de vierde keer op rij. De Memphis Grizzlies waren te sterk en wonnen de wedstrijd met 86-97. De Trail Blazers wisten dit seizoen nog niet te winnen van de Grizzlies. Alle vier de confrontaties tussen beide teams werden gewonnen door de ploeg uit Memphis. De gevierde man bij de Grizzlies was Jeff Green, die weer in de starting lineup begon vandaag dankzij een blessure aan de rechterhand van Courtney Lee. Hij scoorde 23 punten en pakte negen rebounds. Ook Michael Conley speelde een ijzersterke wedstrijd met éénentwintig punten en negen assists. Damian Lillard was voor de Trail Blazers de grote man. Hij scoorde 27 punten

In het vierde kwart leek het er nog op dat de ploeg van coach Terry Stotch het nog spannend zou gaan komen, maar dichterbij dan een zeven punten achterstand lieten de Grizzlies ze niet komen. Zach Randolph nam de wedstrijd over en scoorde elf van zijn zeventien punten in het vierde kwart. Het lijkt erop alsof de Trail Blazers het grote aantal blessures niet te boven kan komen. In de eerste helft verliet LaMarcus Aldridge het veld weer met een blessure aan zijn duim. Hij keerde niet terug in de wedstrijd. Ook Nicolas Batum bleef in de kleedkamer de tweede helft vanwege rugproblemen. De Trail Blazers zakken hiermee verder naar beneden in de Western Conference en het lijkt erop, alsof ze door al het blessureleed de komende tijd nog verder zullen dalen op de ranglijst.

Tip-off
De Phoenix Suns lijken zichzelf weer een beetje gevonden te hebben sinds de ingrijpende veranderingen tijdens de trade deadline. Vannacht was de ploeg van coach Jeff Hornacek te sterk voor de Houston Rockets. Ze wonnen de wedstrijd met 117-102. Eric Bledsoe scoorde een career-high. De point guard scoorde 34 punten, waarvan 23 in de eerste helft.

De Rockets begonnen het eerste kwart sterk, maar wisten de Suns niet van zich af te schudden. Het verschil was dan ook slechts vier punten na de eerste twaalf minuten. Hierna namen de Suns de wedstrijd over. De Rockets wisten, mede dankzij uitstekende defense van de ploeg uit Phoenix, geen kwart meer te winnen. Vroeg in het vierde kwart stonden de Suns nog met vijftien punten voor, maar door een 14-4 run van de Rockets wist de ploeg van coach Kevin McHale de achterstand tot vijf punten terug te brengen met nog vijf minuten te gaan in de wedstrijd. Hierna wisten beide ploegen echter minuten lang niet te scoren, totdat de Suns een 12-0 run uit hun mouw wisten te schudden.

Het was het eerste verlies voor de Rockets in vier wedstrijden. Naast een uitstekende Bledsoe waren de tweelingbroers van de familie Morris beiden goed voor zeventien punten. Ook pakten ze samen vijftien rebounds. P.J. Tucker scoorde negentien punten en schoot drie van zijn vier pogingen vanaf de driepuntslijn raak. Bij de Rockets viel James Harden tegen. Hij scoorde zestien punten, wat voor zijn doen niet veel is. Ook schoot hij slechts vijf van zijn negentien schoten raak. Donatas Motiejunas was topscorer voor de ploeg uit Houston met achttien punten. Ook Josh Smith speelde een prima wedstrijd. Hij scoorde er zeventien. Trevor Ariza schoot er vijftien in en pakte ook nog eens twaalf rebounds.

Three point play
* De Chicago Bulls wisten, ondanks een voorsprong van negentien punten, vannacht niet te winnen van de Detroit Pistons. De Bulls verloren de wedstrijd met 91-107. Reggie Jackson speelde een sterke wedstrijd. Hij was goed voor 22 punten en elf assists. Veteraan Caron Butler liet zien dat hij nog steeds in de NBA hoort. Tuffjuice scoorde twintig punten. Bij de Bulls was Pau Gasol de man die het meest in de melk te brokkelen had. Hij schoot er 27 punten in en pakte tien rebounds. Chicago moest het nog steeds doen zonder de geblesseerde Jimmy Butler en Derrick Rose.

* De Indiana Pacers verloren vannacht van de Brooklyn Nets. De wedstrijd, die belangrijk kan zijn voor het bemachtigen van één van de laatste play-offplaatsen in de Eastern Conference, had als eindstand 123-111 in het voordeel van de ploeg uit Brooklyn. Brook Lopez was goed voor 26 punten. Ook blockte de center van de Nets vier schoten. Rookie Bojan Bogdanovic speelde ook een goede wedstrijd. Hij scoorde 21 punten vanaf de bank en raakte al zijn pogingen van het veld. De Pacers waren aan een goede run bezig en hadden zich de afgelopen tijd knap de play-offs in gespeeld. Her verlies van vannacht was echter alweer de vijfde op rij, waardoor er dus nog steeds werk aan de winkel is voor de ploeg van coach Frank Vogel.

* De Golden State Warriors wonnen van de Utah Jazz met 91-106. Steph Curry maakte zijn vreselijke wedstrijd tegen de New Orleand Pelicans goed en schoot acht van zijn achttien pogingen raak. Hij eindigde met 24 punten. Braziliaan Leandro Barbosa had een goede avond. Hij scoorde er negentien vanaf de bank. Bij de Jazz was het Derrick Favors die het beste van het spel had. Hij scoorde 21 punten en pakte elf rebounds. Ook Trey Burke liet zich gelden. Hij scoorde twintig punten. De overwinning was voor de Golden State Warriors de twaalfde op rij in de eigen Oracle Arena.