MLS: Josh Saunders grote man bij New York City FC

Colorado New York MLS New York City FC is ook na drie wedstrijden ongeslagen in de MLS. De ploeg van trainer Jason Kreis speelde in Commerce City, Colorado met 0-0 gelijk tegen de Colorado Rapids, die hun eerste punt in dit seizoen pakken.

Onneembare vesting
Grote man in het met 17,692 fans gevulde Dick’s Sporting Goods Park was doelman Josh Saunders, de 35-jarige sluitpost van City bleek een onneembare vesting voor de (toch al geplaagde) Rapids, die na dit gelijkspel al zestien wedstrijden op rij niet hebben gewonnen.

Eerste helft
De eerste kans van de wedstrijd was, na acht minuten spelen, voor de thuisploeg. Gabriel Torres wist goalie Saunders vanaf vijf meter echter niet te verrassen in de korte hoek. Drie minuten later stond New York aanvaller Adam Nemec (voormalig speler van Union Berlin uit de 2. Bundesliga) oog in oog met Rapids doelman Clint Irwin, dit resulteerde echter niet in een goal. In de eerste 45 minuten van de wedstrijd kwamen David Villa en consorten er niet aan te pas.

Tweede helft
In de 51ste minuut bewees keeper Josh Saunders wederom zijn waarde voor NYCFC, hij tikte een vrije trap (30 meter) van Marc Burch over de lat. Enkele minuten later moest Rapids doelman Clint Irwin handelend optreden na een snelle counter van de New Yorkers en een schot in de lange hoek van City-vedette David Villa.

Sta in de weg
De grootste kans van de wedstrijd was voor Colorado. Na een steekpass van Lucas Pittinari stond Gabriel Torres tegenover Sauders, het resultaat laat zich echter raden: opnieuw was de doelman van New York de grote sta in de weg voor Colorado. Dit tot grote frustratie van de imposante snor en vlinderstrik dragende Rapids coach Pablo Mastroeni.

City probeerde in de slotfase, onder aanvoering van regisseur Villa, nog wat terug te doen maar wist het net niet te vinden. In de 81ste minuut kreeg City-debutant Shay Facey zijn tweede gele kaart en moest hij het veld verlaten.

Volgende week gaan de Colorado Rapids op bezoek bij Houston Dynamo, New York City FC ontvangt Sporting Kansas City in Yankee Stadium.

Foto & Video: Major League Soccer