New England Revolution snakt naar terugkeer Jermaine Jones

Door

New York Red Bulls v New England Revolution - Eastern Conference Final - Leg 2
New England Revolution blijft na drie wedstrijden nog altijd doelpuntloos. Tegen Montreal Impact pakte de runner-up van vorig jaar weliswaar het eerste puntje, van harte ging het nog niet. De ploeg snakt naar de terugkeer van Jermaine Jones.

Jones werd begin februari geopereerd aan een venijnige blessure rond zijn schaamstreek, pubalgie geheten. Daardoor kon hij dit seizoen vooralsnog geen minuten maken in het team van Jay Heaps. De middenvelder wordt gemist.

Nieuwe doelpuntenmaker
Vorig jaar stond New England Revolution nog voor de vijfde keer in het bestaan van de club in de finale van de MLS Cup. De ploeg werd echter nog nooit kampioen. De club constateerde na de verloren finale tegen Los Angeles Galaxy (2-1) dat een echte goaltjesdief ontbrak. In de persoon van Juan Agudelo, die veertien wedstrijden voor FC Utrecht speelde en drie keer scoorde, werd een nieuwe doelpuntenmaker gevonden.

Columbus Crew v New England Revolution

Nguyen niet in vorm
Ironisch genoeg hebben de fans nog niet één keer kunnen juichen voor een treffer. Ook tegen Montreal Impact blijven doelpunten uit. New England Revolution kampt teveel met blessureleed en mist een schakel in het team. Vorig jaar had de ploeg met voormalig PSV’er Lee Nguyen nog een kandidaat voor de MVP-titel, maar hij is door een blessure pas net weer inzetbaar. De middenvelder haalt logischerwijs nog niet zijn oude niveau.

Met één been in CCL-finale
Vanwege verplichtingen in de CONCAF Champions League speelde Impact dit jaar pas één wedstrijd (tegen DC United, 1-0 verlies). Het team van Frank Klopas is doorgedrongen tot de halve finale van het continentale toernooi, waarin afgelopen woensdag in eigen huis werd afgerekend met het Costa Ricaanse Alajuense (2-0). De finale is in zicht en dat hadden niet veel kenners verwacht, aangezien Impact vorig jaar nog onderaan in de Major League Soccer eindigde.

5810152211_ec74bc38bd_z

Nieuw gezicht Impact
Een make-over heeft het team echter een compleet nieuw gezicht gegeven. De gehele verdediging, met de Belgische Laurent Ciman als leider, is nieuw en ook het middenveld heeft een flinke kwaliteitsinjectie gekregen. Nigel Reo-Coker en Marco Donadel vormen het verdedigende blok en de Argentijn Ignacio Piatti zet aanvallend de lijnen uit.

Drukbevolkte ziekenboeg
Piatti ontbrak zaterdag door een blessure en zijn vervanger, Micheal Porter, hield het ook niet lang vol. Na ruim een kwartier verliet hij geblesseerd het veld. Even na rust voegde Dominic Oduro zich ook nog eens bij de drukbevolkte ziekenboeg, waardoor Impact in de wedstrijd tegen New England Revolution eigenlijk geen vuist meer kon maken.

Overtalsituatie onbenut
Revolution kwam na ruim een uur spelen ook nog eens met een man meer te spelen doordat Hassoun Camara twee keer geel en dus rood kreeg. Die overtalsituatie werd echter niet uitgebuit, hoewel de ploeg de Canadese verdediging wel flink onder druk zette.

New England Revolution v Houston Dynamo

Hulptroepen zijn onderweg
Door het gebrek aan ritme van Nguyen en de afwezigheid van Jermaine Jones presteert New England Revolution stukken minder dan het niveau van vorig seizoen. Hulptroepen zijn inmiddels onderweg. General Manager Michael Burns meldde woensdag tijdens een welkomstevenement voor seizoenskaarthouders namelijk dat Jones komende week weer aansluit. En daar hebben de Revs naar gesnakt.

Kleine stunt
Impact is drukker met andere zaken. Over ruim twee weken is de terugwedstrijd van de CCL-halve finale, dus alles is eraan gelegen om de ziekenboeg snel te laten leegstromen. Alleen dan kan de ploeg voor een kleine stunt zorgen en zich als vierde Amerikaanse team ooit voor de finale plaatsen.

Recap

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen