MLS Player Special: Mauro Diaz (FC Dallas)

Door

Montreal Impact v FC Dallas

Vanaf vandaag elke woensdag bij SportAmerika: de MLS Player Special! Iedere week wordt er een speler uitgelicht die de afgelopen speelronde binnen of buiten de lijnen opviel. Deze keer in de schijnwerpers: Mauro Diaz.

Mauro Diaz is de nummer 10 van FC Dallas, de ploeg die na 3 wedstrijden de Western Conference aanvoert.  Hij heeft techniek, snelheid, inzicht en bovendien een rechterbeen gevuld met buskruit. In de openingswedstrijd was Diaz met  een schitterende vrije trap (zie filmpje hieronder) belangrijk voor Dallas, en ook afgelopen weekend bewees hij met een mooie assist van waarde te zijn voor zijn club.

De carrière van Diaz begon in Argentinië, waar hij 23 jaar geleden werd geboren. Met een vader die profvoetballer was, droeg de kleine Mauro waarschijnlijk eerder voetbalschoenen dan zwembandjes. River Plate scoutte hem al snel en bij die club doorliep hij de jeugdopleiding. Twee uur voor aanvang van een belangrijke wedstrijd werd Diaz door coach Diego Simeone opgenomen in de selectie en daarmee was het debuut van Mauro Diaz voor River Plate een feit.

Uitgroeien tot een vaste waarde voor River is de Argentijns jeugdinternational nooit gelukt en na een tijdelijk verblijf bij Union Española in Chili werd Diaz door River Plate verkocht aan FC Dallas. Daar scoorde hij vorig jaar 3 keer in 10 wedstrijden en stichtte hij daarnaast veel gevaar met zijn uitstekende vrije trappen. Dit prille seizoen lijkt het seizoen van Diaz te worden: hij scoorde in de openingswedstrijd en gaf afgelopen speelronde een fantastische assist.

Al met al lijkt Diaz zijn draai bij The Red Stripes gevonden te hebben en lijkt niets hem van een topseizoen te kunnen weerhouden. Overigens kunnen MLS-liefhebbers Mauro Diaz ook nog kennen van deze wereldgoal, die hij vorig seizoen maakte:

Welke MLS-speler zou jij graag eens uitgelicht zien? Mail je suggestie voor de player special naar yannick.mulder@gmail.com of tweet naar @YannickMulder.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen