Strijd om de Gouden Schoen: Jermaine Defoe de man in vorm

Defoe

MLS ‘rookie’ Jermaine Defoe heeft zijn faam dubbel en dwars waargemaakt tijdens zijn eerste twee wedstrijden voor zijn nieuwe club. Hij is op dit moment dé man in vorm. Toronto FC won haar eerste wedstrijd van het seizoen met 2-1 en voegde daar afgelopen weekend een 1-0 overwinning aan toe. En guess what? De gehele Canadese doelpunten productie is afkomstig van de voeten van Jermain Defoe.

Afgelopen weekend
Toronto FC wilde de wedstrijd van afgelopen weekend tegen D.C. United op het eigen BMO Field aangrijpen om andermaal haar titelaspiraties duidelijk te maken. Het werd uiteindelijk een wedstrijd met genoeg kansen maar weinig scherpte. Desalniettemin bleek dit genoeg te zijn voor drie punten én de tweede overwinning op rij.

Na 20 minuten kreeg Defoe een levensgrote kans op de openingstreffer na de pass van Gilberto, maar hij schoot de bal tegen de benen van doelman Hamid. Nog geen 3 minuten later was het alweer Defoe die de bal in de handen van Hamid schoot. De kansen volgen elkaar in rap tempo op en vlak voor rust kreeg de Engelsman zijn derde grote mogelijkheid van de wedstrijd. Na een knappe loopactie belandde de bal echter op de paal.

In de 60e minuut was het wél raak. Een uitstekende dieptepass van Michael Bradley bood Gilberto de kans. Het schot van de Braziliaan werd nog gekeerd, maar de rebound kwam vervolgens voor de voeten van Defoe, die de bal knap in de linkerhoek van de goal schoot (min. 02.57). De spits van Toronto FC staat hierdoor met drie doelpunten op een gedeelde eerste plaats in het Gouden Schoen klassement.

Erick Torres
Nadat de Chivas USA van haar oude eigenaren is ontdaan en op dit moment in handen is van de MLS, heeft de club een stijgende lijn in gezet. Onderdeel hiervan is spelmaker en oud-Ajacied Mauro Rosales. Maar ook Erick Torres laat zich gelden. In elk van de drie wedstrijden die Chivas dit seizoen heeft gespeeld scoorde Torres een doelpunt.

Ook gisteren was het weer raak, dit keer in de uitwedstrijd bij FC Dallas. Na een voorzet van invaller Kristopher Tyrpak bleek Torres uiterst effectief te zijn. Hij kwam sterk voor zijn man en schoot de bal vervolgens van dichtbij in het dak van het doel (min. 05.40).

Het doelpunt mocht niet baten. Chivas verloor met 3-1 en staat momenteel met vier punten op plaats zes in de Western Conference. Torres zelf staat met drie doelpunten op een gedeelde eerste plek in het Gouden Schoen klassement.

Will Bruin
Houston Dynamo kwam afgelopen speelronde niet in actie en staat met zes punten uit twee wedstrijden nog steeds op de eerste plek in de Eastern Conference. Dynamo aanvaller Will Bruin kwam dus ook niet in actie en blijft met drie doelpunten op een gedeelde eerste plaats staan in het Gouden Schoen klassement.