MLS Recap: Historische overwinning Portland Timbers uit bij Colorado Rapids

Western Conference’ rode lantaarn-drager Colorado Rapids kreeg bezoek van Portland Timbers (zesde). Maar ondanks alle inspanningen, wisten ze overwinning nummer drie van het seizoen niet te noteren. Sterker, door doelpunten van Gastón Fernández en Jack Jewsbury moest Rapids hun vierde nederlaag van het seizoen incasseren. En passant betekende het de eerste uit-overwinning ooit van Timbers op de ploeg uit Denver: 1-2.

Sterk begin Rapids
In de negende minuut van de wedstrijd kreeg Colorado de eerste kans, maar Kevin Doyle schoot de bal net over het doel. Dan de 32ste minuut. Wederom een mooi opgezette aanval van de thuisploeg, wat resulteert in een streep van Nick LaBrocca die net naast het doel vliegt. Vier minuten later komt er weer een kans. Na prima positiespel en goede passes, gooit Kevin Doyle vanaf rechts de bal voor het doel, die maar net over de eigen achterlijn gewerkt kan worden door Timber-speler Liam Ridgewell.

Geheel tegen de verhoudingen in komen de Timbers op voorsprong. In de 38ste minuut wordt Fernández in stelling gebracht door Maximiliano Urruti en van dichtbij is het een koud kunstje om de bal tegen het net aan te trappen. Het was zijn eerste goal sinds 13 september 2014, toen hij ook – uitgerekend tegen Rapids- scoorde.

Lang wachten
Ook in de tweede helft blijft het een spannende wedstrijd. Pas in de 89ste minuut krijgt Colorado loon na werken. En hoe. Sam Cronin krijgt via een deflexie op het randje van het strafschopgebied de bal voor zijn voeten en hij haalt genadeloos uit.

Wanneer alles en iedereen dan denkt dat de wedstrijd in een gelijkspel zal eindigen, daar zorgt Jewsbury drie minuten in blessuretijd voor het slotakkoord. Met vijf man in het vijandelijke strafschopgebied mag Jewsbury het beslissende tikje geven. Het blijkt een historische treffer.

Programma
Beide ploegen krijgen een volle werkweek rust. Zaterdag speelt Timbers thuis tegen New England Revolution. Colorado gaat zondag op bezoek bij Rocky Mountain Cup rivalen Real Salt Lake.