MLS Recap: Chicago Fire maakt korte metten met Montreal Impact

Chicago Fire had geen enkele moeite met hun bezoekers uit Montreal. Impact schoot zichzelf ook nog eens in de voet door een vroege tweede gele kaart voor Marco Donadel. Doelpunten van Harrison Schipp, Kennedy Igboananike en een benutte penalty van Jeff Larentowicz zorgde voor de einduitslag: 3-0

Weinig spanning
De wedstrijd tussen de nummer zes (Chicago Fire) en de nummer negen in de Eastern Conference was geen enkel moment spannend. Al snel werd duidelijk dat Montreal voor niets naar Illinois was afgereisd. Lang was het niet wachten op de eerste treffer. In de dertiende minuut verzorgde Igboananike vanaf de linkerkant van het strafschopgebied de assist op Schipp, die de bal diagonaal in de verre bovenhoek schoot. Impact-verdediger Bakary Soumaré liet zich bij die goal trouwens kinderlijk eenvoudig van de bal afzetten door Igboananike.

In de 37ste minuut begaat Marco Donadel een grove charge op Matt Polster en krijgt terecht zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Een overtreding die beter met een directe rode kaart bestraft had moeten worden. Impact moest dus met tien man verder en dat kwam de spanning niet ten goede.

Penalty
Vlak voor rust lijkt Igboananike in de ‘zestien’ door Soumaré van zijn sokken te zijn gelopen, maar aan de legitimiteit van de gegeven penalty kan gedebatteerd worden. Larentowicz weet wel raad met de buitenkans: 2-0.

Tweede helft, derde treffer
Niet al teveel noemenswaardigheden in de tweede helft, tot aan de 72ste minuut. Na een korte rush schiet Igboananike het leder beheerst binnen. En daarmee verzorgt de Nigeriaan de eindstand.