MLS Update: Hulp voor Beckham, Henry terug?

Door

Chicago Fire v New York Red Bulls
De derde speelronde van de Major League Soccer was niet de meest hoogstaande. Vier keer werd er gelijk gespeeld, waarvan drie gelijke spelen in 0-0 eindigden. Toch was er ook heuglijk nieuws uit de States te melden, want Henry keerde namelijk terug bij New York Red Bulls. Hoe dat zit lees je in MLS Update 8.

Doelpuntendroogte
Eerste even terugblikken op die doelpuntendroogte in de MLS. Liefst drie wedstrijden eindigden zonder treffer: New England Revolution – Montreal Impact, Colorado Rapids – New York City FC en Sporting Kansas City – Portland Timbers. Best opmerkelijk eigenlijk, want het betekende voor Colorado en New England dat zij nog steeds wachten op de eerste keer dat ze dit seizoen mogen juichen.

Colorado New York MLS

Colorado maakt het zelfs wel heel erg bont. De ploeg van trainer Pablo Mastroeni, voormalig speler van onder andere Los Angeles Galaxy, heeft nu al 420 minuten in de MLS niet meer gescoord. Meer dan vier wedstrijden staat het elftal al droog.

Hulp uit bekende hoek
New York Red Bulls-spits Bradley Wright-Phillips wachtte tot afgelopen weekend ook nog op zijn eerste treffer van het seizoen. Zaterdag maakt hij tegen DC United zijn eerste. Na onderzoek van OnceMetro.com werd duidelijk dat Wright Phillips hulp kreeg uit bekende hoek. Bekijk het onderstaande GIFje maar eens.

BWPvDCU.0

Garber reis naar Florida
Iemand anders die hulp uit bekende hoek krijgt is David Beckham. De Engelse vedette is naar verluidt druk bezig om een soccer-specific stadion voor zijn voetbalteam in Miami te vinden. De voormalig middenvelder van Manchester United, Real Madrid en Los Angeles Galaxy zou binnenkort wellicht een plan kunnen presenteren.

David Beckham, Commissioner Don Garber and Mayor Carlos Gimenez Press Conference

Om Beckham te steunen reist Don Gaber binnenkort naar Florida. De MLS Commissionary wil Miami binnenkort graag presenteren als 24ste club van de MLS. 24ste club? Ja, 24ste club. Woensdag wordt namelijk bekend gemaakt dat Minnesotta United FC de 23ste MLS-club wordt.

Van honkbal naar voetbal
Het is nog maar de vraag of Minnesotta en Miami ooit nog in het Yankee Stadium een voetbalwedstrijd tegen New York City FC zullen spelen. Het honkbalstadion leidt hevig onder de wedstrijden die David Villa en consorten op de kwetsbare mat spelen. Bovendien heeft een verbouwing van het veld voor een voetbalwedstrijd nogal wat poten om aarde, getuige het onderstaande filmpje.

Het is duidelijk dat New York City FC het beste zo snel mogelijk een eigen thuishaven kan hebben. Dan hoeven de honkballers niet meer te klagen over de staat van hun grasveld en hoeven de voetballers niet meer op een minimaal klein voetbalveld hun kunsten te vertonen.

Dit weekend live
Tot slot nog even aandacht voor de wedstrijden die het komende weekend door Eurosport live worden uitgezonden.
Montreal Impact – Orlando City SC, zaterdag 21.00 uur op Eurosport 2.
Chicago Fire – Philadelphia Union, zondag 23.00 uur op Eurosport internationaal.
Real Salt Lake City – Toronto FC, zondag/maandag 01.00 uur op Eurosport international.

Foto’s: Getty Images

3 Reacties
 1. Marcel 9 jaar ago

  Waar staat dat over Thierry Henry dan?

  • Lars Koster 9 jaar ago

   Even de GIF bekijken.
   Zeer flauw overigens.

 2. Erwin 9 jaar ago

  Verwachtte de turn-over naar een voetbal-veld te zien te krijgen. Was toch even verrast aan het eind.. 😉

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen