Dempsey kan nederlaag Seattle Sounders niet voorkomen

Door

11144980_10153917840084569_6285733369224769810_o
Seattle Sounders, de kampioen van vorig jaar, verkeert nog niet in een topvorm. Clint Dempsey had het vannacht in de Major League Soccer op zijn heupen tegen Columbus Crew en scoorde twee doelpunten, maar dat was niet genoeg om een nederlaag te voorkomen.

Harde kopbal
Columbus heeft met Kei Kamara een spits die doelpunten kan maken. Dat liet de 30-jarige aanvaller uit Sierra Leone eerder dit seizoen al zien. Hij noteerde vijf treffers en twee assists. Tegen Seattle duurde het dan ook niet lang voordat Kamara het net had gevonden. Met een harde kopbal verschalkte hij Seattle-doelman Stefan Frei.

Afstandsschot
Seattle heeft echter Clint Dempsey. De voormalig speler van onder andere Fulham heeft dit jaar ondanks een blessure ook al vijf doelpunten gemaakt. Samen met Obafemi Martins wordt hij gezien als de beste aanval van de MLS. Dempsey schoot Seattle na de openingstreffer van Kamara met een fraai afstandsschot weer naast Columbus.

Verre hoek
Columbus was in aanvallend opzicht een stuk beter dan de bezoekers. De ploeg nam het vijandelijke doel liefst 24 keer onder vuur. Dan moeten er vanzelf doelpunten vallen. En die vielen. Federico Higuain, de broer van Napoli-spits Gonzalo Higuain, zette Columbus in de tweede helft weer op voorsprong, nadat hij vanaf links naar binnen kwam en met een bekeken schot in de verre hoek de marche van één doelpunt herstelde.

Teamdoelpunt
Columbus drukte door en kwam binnen het uur spelen zelfs op 3-1 tegen de titelkandidaat uit Seattle. De ploeg tikte de bal goed rond, gebruikte de breedte van het veld en vond uiteindelijk de volledig vrijstaande Kamara, die geen moeite had om zijn zevende doelpunt van het seizoen te maken. Een fraai teamdoelpunt.

En dat vier je zo.

Rebound
Ook Dempsey scoorde zijn zevende treffer van het seizoen, maar hij kon met een doeltreffende rebound niet voorkomen dat de Sounders onderuit gingen bij Columbus. Wel is hij samen met Kei Kamara de aanvoerder van het topscorersklassement.

Zesde plaats
Columbus is door de overwinning op Seattle naar de zesde plaats in de MLS geklommen, op twee punten van… de Seattle Sounders. Koplopers zijn de Vancouver Whitecaps en FC Dallas, die afgelopen nacht van respectievelijk Philadelphia Union (3-0) en LA Galaxy (2-1) wonnen. Seattle staat vier punten achter op de koplopers, Columbus heeft nog zes punten goed te maken op het duo.

Recap

Uitslagen
Chicago Fire (16) – Real Salt Lake (10) 1-2
Montreal Impact (20) – Portland Timbers (12) 1-2
DC United (4) – Sporting Kansas City (8) 1-1
Vancouver Whitecaps (1) – Philadelphia Union (19) 3-0
FC Dallas (2) – LA Galaxy (9) 2-1

Ook leuk om te lezen