MLS Recap: DC United en Sporting KC spelen gelijk

Afgelopen nacht stonden er weer een aantal wedstrijden in de MLS op het programma. En één daarvan was die van de gedeelde koploper, namelijk DC United. In Washington namen ze het op tegen Sporting Kansas City. De bezoekers kwamen niet voor niets en namen een punt mee uit de hoofdstad: 1-1.

Lees hier de recap van

Ongeslagen reeks duurt voort

DC United, ondertussen al zes wedstrijden op een rij zonder nederlaag, was de onderliggende partij in eigen huis. De bezoekers uit Kansas City hadden meer doelkansen (zeven-om-elf). Het meeste balbezit was met 55 procent wel voor DC. Maar door het gelijkspel zijn de heren nu wel zeven wedstrijden op rij zonder verliespartij.

Goals in eerste helft

De beide goals vielen in de laatste fase van de eerste helft. In de 19e minuut had Jacob Peterson al de lat geraakt namens Sporting. In de 29e minuut volgde er nog een kansje om op 0-1 te komen, maar  de hoek was te lastig voor Benny Feilhaber.

In de 42e minuut was het wel raak. DC kwam op voorsprong door goed voorbereidend werk van  Chris Pontius. Jairo Arrieta stond klaar om de niet te missen kans binnen te tikken. Lang konden ze echter niet van de voorsprong genieten.

Vlak voor het rustsignaal mocht Roger Espinoza een dribbel maken aan de linkerkant van het strafschopgebied. Met zijn pass naar binnen vond hij Dominic Dwyer die de bal droog binnen schoot. Het was zijn derde goal dit seizoen.

In de tweede helft volgde er nog een aantal kansen, maar de bal ging er aan beide kanten niet meer in.