MLS Recap: FC Dallas wint in eigen huis van Galaxy

FC Dallas krijgt er een handje van om achterstanden om te buigen in overwinningen. Ook Los Angeles Galaxy moest er aan geloven. Na een kwartier voor het einde van de wedstrijd nog voor gestaan te hebben, wisten de Texanen in de laatste dertien minuten twee keer te scoren om zo alsnog de punten in eigen huis te houden: 2-1.

Geen saaie eerste helft

Ondanks dat alle doelpunten in de tweede helft vielen, gebeurde er ook genoeg in de eerste helft. Na bijna 25 minuten gespeeld te hebben kreeg FC Dallas via Ryan Hollingshead een goede mogelijkheid, maar de keeper pareerde goed.

In de 40e minuut leek er zowaar een goal gevallen te zijn, maar de treffer van Ignacio Maganto werd afgekeurd wegens hinderlijk buitenspel van verdediger Tommy Meyer.

In de 59e minuut valt de openingsgoal uit een corner. Gyasi Zardes kopt knap diagonaal binnen.

Venijn zit hem in de staart

In de 73e minuut had FC Dallas gelijk moeten komen. Na een goed uitgespeelde aanval rondom het zestienmetergebied had Fabian Castillo zelf op doel moeten schieten, maar hij kiest ervoor om de bal strak voor te geven. Die voorzet komt niet goed aan, maar valt toch nog voor de voeten van invaller Tesho Akindele, die de bal over het doel werkt.

Niet veel later valt dan toch de 1-1. Een slim boogballetje van Mauro Díaz valt voor de voeten van Blas Pérez, die de keeper makkelijk omzeilt. Diezelfde Mauro Díaz geeft vervolgens ook de assist voor de winnende treffer. Vijf minuten voor het einde speelt hij vanaf rechts de op links vrijstaande Akindele aan. En met een mooie krul van randje zestien, vliegt de bal in de verre hoek. Een verdiende overwinning.