MLS Conference Finals

Ontknoping MLS-seizoen nadert: Conference Finals bekend

Door het bereiken van de Conference Finals van de playoffs nadert het huidige MLS-seizoen zijn ontknoping. Alle Conference Semifinals zijn afgewerkt en dat betekent dat er nog 4 ploegen in de race zijn om zich tot 25e MLS-kampioen te kronen. In het Oosten neemt Columbus Crew het thuis op tegen New England Revolution en in het Westen zal de huidige MLS-kampioen Seattle Sounders het opnemen tegen Minnesota United. Op papier zijn beide thuisploegen de favoriet om de grote finale te bereiken, maar de huidige vorm van de uitploegen spreken dat tegen. We gaan hoe dan ook twee mooie wedstrijden tegemoet.

EASTERN CONFERENCE FINAL

Columbus Crew vs. New England Revolution

Columbus Crew zal het op zaterdagavond (6 december) opnemen tegen New England Revolution. The Crew bereikte de Conference Finals door met pijn en moeite MLS-debutant Nashville SC te verslaan. Columbus, waar Nederlander Vito Wormgoor niet bij de selectie zat vanwege een gebroken enkel, had het betere van het spel maar kon in 90 minuten niet het verschil maken. In de verlenging viel echter wel de beslissing. Al in de eerste helft van de verlenging scoorden Santos en Zardes voor Columbus. De veilige voorsprong van 2-0 kwam niet meer in gevaar en zo verzekerde Columbus zich van de volgende ronde.

New England bereikte de finale in het Oosten door Orlando City te verslaan. Orlando City was de grote favoriet in deze wedstrijd, maar de ploeg uit Boston trok dus aan het langste eind. Ondanks het overwicht van Orlando kwam New England al vroeg in de wedstrijd op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Carles Gil en Gustavo Bou. Nog voor rust maakte Urso Junior voor Orlando de aansluitingstreffer.

Na rust ging het echter helemaal fout voor de ploeg uit Florida. Na een uur spelen kreeg Orlando-speler Pereyra terecht direct rood voor een grove charge. Toch bleef Orlando New England onder druk zetten. Dit resulteerde in een penalty voor de thuisploeg, maar de gifbeker moest helemaal leeg. Aanvoerder en sterspeler Nani miste de strafschop en even later maakte Gustavo Bou met zijn tweede treffer een einde aan alle onzekerheid: 1-3. Nederlander Alexander Büttner zat niet bij de selectie van New England Revolution.

WESTERN CONFERENCE FINAL

Seattle Sounders vs. Minnesota United

In de Western Conference Final zal Seattle Sounders het op gaan nemen tegen Minnesota United. Dit betekent dat Seattle nog steeds in de race is om de MLS-titel te prolongeren. De ploeg moest daarvoor afrekenen met FC Dallas. In een vrij gelijkopgaande wedstrijd scoorde O’Neill direct na rust voor de Sounders de enige treffer. Seattle kwam in het resterende gedeelte van de wedstrijd niet meer in de problemen en trok zo aan het langste eind. Nederlander Kelvin Leerdam viel in de tweede helft in aan de kant van de Sounders.

Seattle zal het op gaan nemen tegen Minnesota United. De verrassend goed presterende ploeg van trainer Adrian Heath moest in de vorige ronde aantreden tegen Sporting Kansas City. De wedstrijd tegen Kansas werd al vroeg in het slot gegooid door Minnesota. Al na 35 minuten spelen had buitenspeler Kevin Molino twee keer gescoord. Nog voor rust werd het zelfs 0-3 door verdediger Bakaye Dibassy.

De wedstrijd tussen Seattle Sounders en Minnesota United zal in de nacht van 7 op 8 december gespeeld worden. Na de Conference Finals blijven er nog twee teams over die moeten gaan uitmaken wie met de Audi 2020 MLS Cup aan de haal gaat. De grote MLS-finale staat gepland voor 13 december.

Coverfoto: Major League Soccer