‘Unstoppable’ Henry maakt ‘Goal of the Year’

Door

Thierry Henry New York Red Bulls

Thierry Henry toonde zich een ware aanvoerder en nam zijn New York Red Bulls gisternacht op sleeptouw in de wedstrijd tegen Sporting Kansas City. Het werd uiteindelijk 2-1 dankzij een wonderschone treffer van de Fransman. Hij stelt zichzelf hiermee kandidaat voor de ‘Goal of the Year Award.’

Wonderschoon
Kort na rust zorgde Henry met een wonderschone treffer voor een 2-0 voorsprong. Na een aanval over vele schijven belandde de bal via Sam bij Henry op de linkerflank. De Franse stylist trok vervolgens naar binnen en schoot de bal onberispelijk hard in de rechterkruising (min. 04.57). Dit levert hem ongetwijfeld een ‘Goal of the Year’ kandidaatschap op.

“Unstoppable”
Teamgenoot Dax MacCarty was zichtbaar onder de indruk van Henry’s vertoonde spel. “Wanneer Henry op een positieve manier ‘pissed-off’ geraakt; wanneer hij betrokken is en wanneer hij zichzelf ertoe drijft om vanaf het startsignaal scherp te zijn, dan is hij niet te stoppen,” aldus McCarty. “Je kunt zo’n speler niet afstoppen wanneer hij op zijn absolute toppen wil spelen. Ik ben van mening dat hij altijd zo wil spelen, maar hij gebruikt zijn frustratie af en toe op een verkeerde manier.”

Waardig aanvoerder
Ook Red Bulls coach Mike Petke was lovend over Henry, voornamelijk vanwege zijn getoonde leiderschap. “Thierry, zoals hij is, zocht me afgelopen weekend op en we hebben een lang gesprek gehad. Samen hebben we geprobeerd bepaalde zaken uit te vogelen. Ik vertelde hem: ‘Eerder heb je me laten zien wat het is om aanvoerder te zijn buiten het veld, door naar mij toe te komen. Nu ga je laten zien wat het is om aanvoerder te zijn op het veld.’ En dat heeft hij gedaan.”

Henry
In de 23 wedstrijden die Henry dit seizoen speelde heeft hij acht keer het net weten te vinden. Daarnaast bereidde hij elf keer een doelpunt voor, waarmee hij vierde staat op de MLS ranglijst voor assists. Aankomende dinsdag nemen Henry en co. het op tegen rivaal DC united.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. snuck1972@gmail.com 9 jaar ago

    Het is een mooie goal. Maar goal of the year is wel erg overdreven!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen